Jsou střízlivé a promyšlené, z odolných materiálů, které se dají vzájemně dobře kombinovat. A musí se v nich opravdu pohodlně vařit.
Hlavně ekologicky
Projekt Oasi se představil už v rámci Eurocuciny a byl velmi dobře přijat, proto se mu chvilku věnujme: Multifunkční kus obklopuje ovocný strom, pod ním se odehrává veškerá činnost, běžná pro kuchyňské prostředí. Uložení potravin, jejich příprava, opracování, mytí, vaření, servis, stolování, likvidace. Postupuje se v kruhu, aby bylo možné dodržet správnou posloupnost jednotlivých kroků při vaření. Samostatně stojící kuchyňská buňka je vyvinuta jako kloubové technologické zařízení, uvnitř jsou i prostory pro spotřebiče. Je tu chladnička, myčka, trouba i odpadkový kompaktor pro recyklaci. Jednoduchý mechanismus rozevře dvě „křídla“ a vytvoří tak jídelní stůl.
Designér značky Aran Stefano Boeri je známý tím, že myslí ekologicky. Pro povrch zvolil extrémně odolný materiál, který dlouho vydrží, pro spodní část zase přírodní recyklované dřevo.
Rozvíjet osvědčené
Vzpomenete si na nějakou úplně jinou kuchyni, než byly ty ostatní? Ano, byla to rozhodně Ola20, která symbolizovala dvacetileté partnerství mezi dvěma společnostmi – Snaidero a Pininfarina. Pininfarina je mezinárodně uznávaný designový dům, který je již více než 88 let znakem italského stylu po celém světě. Na rýsovacích prknech této společnosti dostávalo podobu Ferrari, Alfa Romeo, Maserati i BMW. Ola získala v roce 2011 za design a stojí za to její náboj rozvíjet. Dnes vám představujeme Vision s čistými liniemi, promyšlenou ergonomií a dokonalou geometrií.
A co je moderní?
Odpověď by vám snad mohla dát kolekce kuchyňského nábytku Sipario, obohacená otevřenými moduly se skleněnými policemi, dvířky nebo organizéry pro zásuvky. Tyto otevřené police a skříňky v základní sestavě i na stěně vám rovnou ukazují přísady na vaření, příbory a další předměty, dobře se v tomto prostoru orientujete a můžete ho racionálně využívat.
K základní podobě z oceli se přidává i bílá a dřevěná řada a ze všeho dohromady můžete tvořit různé sestavy, míchat materiály, nebo si zvolit jen jeden.
Není to zrovna jasná odpověď, můžete mít prostě všechno – kuchyni kovovou, bílou i dřevěnou. Ale základ současného přístupu je jasný: Měla by být velmi přehledná a mít možnost proměňovat se.
Publikováno: 23. 1. 2019, Autor: autor: Vladimíra Storchová