Vybavení kuchyně by mělo být v prvé řadě praktické, snadno obslužné, bezpečné a respektující hlavní smysl a účel kuchyně jako přípravny pokrmů. Kuchyň tu je pro kuchaře, kuchyň je svým způsobem jeho dílna a měla by být přizpůsobený tempu a rytmu jeho práce.A co radí profesionál?
Vaření je jedna z mála tvůrčích činností, která člověka provází každým dnem jeho života. Je zvláštní, že v domácnostech vaří v prvé řadě ženy, oproti to se profesionální kuchařské dráze věnují v podstatě jen muži. Velmi těžko bychom hledali nějakou soudobou slavnou kuchařku, zatímco v různých průvodcích po gastronomickém světě se to jen hemží slavnými restauracemi, kde vaří slavní kuchaři.. A mnohdy je jejich umění plné těch nejrůznějších tajemství, zcela drobných tajemství, které ani na první pohled nevypadají nějak záhadně.
Kuchyně – velká inspirativní fotogalerie
Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: )
Francois Lavoisier, jedna z vycházejících hvězd středomořského kulinářského umění radí:
1.ve své kuchyni nám úplně obyčejnou pečící troubu, zato s přesným termostatem, který opravdu udrží teplotu pečení na jedné a té samé teplotě několik hodin. Po vypršení času ne mne trouba cinkne jako budík a okamžitě se vypne a odvětrá se na cca 60°C tak, aby potravina nevychladla.
TIP: zkuste péct úplně obyčejné kuře tak, jak jako obyčejně, tedy na vysokou teplotu cca 30 minut a nebo kuře pečte cca na 100° C, ale čtyři hodiny. Uvidíte ten rozdíl.
Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: ) Vybavení kuchyně? Co radí šéfkuchař? (Zdroj: )
2. nepracuji se sklokeramickými ani indukčními plotýnkami. Možná jsem konzervativní, ale i když vím, že to nemá „reálný“ důvod, tak pracuji s klasickým plynovým hořákem. Chci prostě vidět ten oheň.
3. po levé ruce mám vestavěný šuplíkový mrazák, po pravé pak tři šuplíky, které jsou zabudovanou chladničkou. Vyndám potravinu, opláchnu a hned s ní pracuji, neběhám s jídlem přes celou kuchyň, potřebuji mít všechno po ruce a tak mám rád raději malý prostor, rohově uspořádanou kuchyň. Takovou mám v práci a takovou mám doma.