Receptů na pizzu existuje nepřeberné množství, některé fungují perfektně a jiné nestojí za moc. Láďa Hruška je rád zkouší, a když narazí na nějaký opravdu dobrý, rád se o něj s vámi podělí. Tentokrát se nadchnul pro pizzu z pánvičky bez kynutí a bez pečení, která je za 15 minut na stole. Troubu tedy sice nepotřebujete, zato pánvičku byste měli začít pomalu rozehřívat…
Co je na rychlou pizzu z pánvičky potřeba
- 2 vejce
- 4 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce majonézy
- 9 lžic hladké mouky
- špetka soli
- olej
- mozzarella
- rajčata
- jarní cibulka
Jak při přípravě rychlé pizzy z pánvičky postupovat
1. krok: připravíme si těsto na pizzu
Celá vejce rozklepneme do větší mísy a vidličkou je rozšleháme. Přidáme zakysanou smetanu, majonézu a sůl. Nakonec pomalu a za stálého míchání přisypáváme mouku. Metličkou vyšleháme hladké těsto, které by mělo vystačit na dvě pizzy.
2. krok: těsto na pánvi přikryjeme pokličkou
Na sporák si připravíme pánvičku s olejem. Na rozehřátý olej nalijeme polovinu těsta a přiklopíme pokličkou.
3. krok: připravíme oblohu na pizzu
Mezitím si připravíme oblohu na pizzu – rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky, jarní cibulku nasekáme na kolečka.
4. krok: oblohu nakládáme na těsto
polovinu oblohu naskládáme nahoru na pizzu a opět na chvíli přiklopíme poklicí.
5. krok: hotovou pizzu z pánvičky hned podáváme
Hotovou pizzu vyndáme z pánvičky a okamžitě podáváme. Stejně uděláme i druhou pizzu.
Publikováno: 16. 2. 2019, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška