Romantické dobroty se nemusí omezovat pouze na valentýnskou večeři. Můžete začít kdykoliv, například snídaní do postele. Možností existuje spousta, ovšem když vsadíte na palačinkový dort s granátovým jablkem, ostružinami a malinami, osvědčenými to přírodními afrodiziaky, bude do trefa do černého. Vždyť kdo by se nechtěl na Valentýna nechat probudit vůní nadýchaných palačinek s příslibem vášnivé noci...
Ostružiny, maliny, granátová jablka: přírodní afrodiziaka
Obecně platí, jídlo připravené s láskou už samo o sobě lásku vzbuzuje, ale proč tomu ještě trochu nepomoci osvědčenými přírodními afrodiziaky! Například zrníčka exotického granátového jablka pomáhají zvyšovat hladinu testosteronu, a podněcují tak u mužů vášeň a libido. Dobře známé ostružiny jsou skvělým pomocníkem při problémech s erekcí a také zvyšují potenci. Zrníčka „obyčejných“ červených malin působí jako silné afrodiziakum na obě pohlaví, a to díky vysokému obsahu zinku, který příznivě ovlivňuje sexuální výkonnost.
Recept na palačinkový dort s ovocem
Co je palačinkový dort potřeba
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 90 ml polotučného mléka
- 40 ml perlivé vody
- 1 lžíce oleje
- olej na smažení palačinek
- Extra Jam lesní směs
- burákové máslo
- hrst zrníček granátového jablka
- hrst malin
- hrst ostružin
- mandlové lupínky
Jak při přípravě palačinkového dortu postupovat
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte vanilkový extrakt, mléko, perlivou vodu a olej. Promíchejte. V další míse smíchejte mouku se skořicí a kypřicím práškem a vmíchejte do tekuté směsi. Pečlivě promíchejte a nechte pár minut odstát. Rozehřejte pánev a na trošce oleje postupně smažte palačinky o průměru 10–12 cm. Na talíř položte první palačinku, potřete ji džemem a burákovým máslem, přidejte další palačinku. Stejný postup zopakujte u ostatních, dokud nevznikne dort. Poslední palačinku potřete jen trochou džemu a celý dort ozdobte ovocem a mandlovými lupínky.
Publikováno: 12. 2. 2019, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce