Chřipka a různé viry na nás v poslední době útočí a velké výkyvy počasí tomu moc nepřispívají, proto bychom měli tělu nějak pomoci. A co je lepší než česnek? Zkuste krémovou česnečku, která vás zasytí a také vyzbrojí proti virům.
INGREDIENCE:
100 g másla
4 stroužky česneku
2 cibule
250 g brambor
250 ml mléka
500 ml drůbežího vývaru
hrst nasekaných bylinek na ozdobu
pepř
sůl
2 housky
trocha másla nebo oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. V hrnci rozehřejeme třetinu másla, na kterém ze všech stran opečeme oloupané stroužky česneku.
2. Když jsou česneky dozlatova opečené, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a chvíli ji opékáme. Pak přidáme zbývající máslo a brambory nakrájené na kostičky a znovu asi 10 minut restujeme.
3. Až cibule změkne, přilijeme drůbeží vývar s mlékem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Nakonec polévku rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem a najemno nasekanými bylinkami na ozdobu.
5. Housky nakrájíme na kostičky a osmahneme. Krutony podáváme v polévce.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min
Dobrou chut!
Foto: studiohphotography.org
Dorty – inspirativní fotogalerie
Publikováno: 26. 2. 2013, Autor: