Polévky a nebo pokrmy, které nám polévky připomínají, vnímáme většinou jako předkrm. Francouzi, stelně jako např. Rusové ale polévky jedí také jako hlavní chod a nutno dodat, že někdy se jedná o opravdu sytý pokrm typu ruský boršč nebo delikátní francouzské bujabézy (bouillabalsse). Zkuste „pot au feu“, je to jednouché a elegantní.
Postup přípravy
Vodu přivedeme do varu, vmícháme Consommé Chef a krátce povaříme. Do vývaru vložíme spařený šál masa a pozvolna vaříme, až je maso měkké. Ke konci varu do polévky přidáme hrubě nakrájenou kořenovou zeleninu, cuketu a patisony. Nakonec přidáme oloupaná a očištěná rajčata. Podáváme s bagetou jako hlavní chod, dozdobíme řeřichou. Polévku můžeme na konci doladit trochou sherry.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: )
Suroviny pro přípravu
40g CHEF Consommé 2l vody 400g mrkve 400g celeru 400g cukety 300g žlutého a zeleného malého patisonu 300g hovězího masa 300g mladé zelené cibulky řeřicha rajče
Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: ) Pot au feu (Zdroj: )