Něco lehkého a chutného? Vychlazený krém je na horké odpolední posezení u kávy nejvhodnější. Osvěží a potěší ????
INGREDIENCE:
250 g ricotty
½ l mléka,
1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček vanilinového cukru
3 lžíce cukru
hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz)
šlehačka
Dorty – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr.
2. Zbytek mléka přivedeme k varu.
3. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty.
4. Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink.
5. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce.
6. Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.
Tip: Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi..
Dobrou chuť!
Zdroj a Foto: bileplus.cz
Publikováno: 11. 7. 2013, Autor: