Opravdová delikatesa z čerstvého tuňáka na grilu ve výborné marinádě. Jako přílohu můžete zvolit rýži, bramborovou kaši nebo salát.
INGREDIENCE:
2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky 1 polévková lžíce čínského rýžového vína 1 velký stroužek česneku, prolisovaný 1 polévková lžíce mletého zázvoru 4 steaky z tuňáka (na 175 g, asi 1,5 cm silný) 1 polévková lžíce rostlinného oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. V mělké míse smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, česnek a zázvor. Obalte tuňáka v marinádě, zakryjte a dejte do lednice nejméně na dobu 30 minut.
2. Předehřejte gril na střední teplotu.
3. Vyjměte tuňáka z marinády a pomocí štětce potřete steaky z obou stran olejem.
4. Grilujte steaky asi 3 až 6 minut z každé strany.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie