Nejlepší vanilkové rohlíčky jsou sice od našich babiček a maminek, s tím nic nenaděláme, ale nejrychlejší rohlíčky, které se vůbec nelámou, nemusí se nechat odležet, jsou za dvacet minut hotové a také moc dobře chutnají, jsou zase od Ládi Hrušky. A tady máte recept.
Co budeme na pudinkové rohlíčky potřebovat
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 balení vanilinového cukru
- 2 balení vanilkového pudinku
- 4 lžíce mléka
- 4 žloutky
- 250 g změklého másla
- moučkový cukr na obalení rohlíčků
Jak při přípravě pudinkových rohlíčků postupujeme
1. krok: uhněteme hladké žluté těsto
Všechny sypké suroviny nasypeme do velké mísy, přidáme žloutky a máslo, přilijeme mléko a uhněteme hladké žluté těsto.
2. krok z těsta vyválíme váleček a nakrájíme dílky
Hotové těsto vyválíme na pomoučeném vále na váleček, který rozdělíme nožem na několik malých dílů. Z těch pak vytvarujeme jednotlivé rohlíčky.
3. krok: rohlíčky rozložíme na plech a upečeme
Rohlíčky vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 15 minut.
4. krok: horké rohlíčky obalíme v cukru
Ještě horké upečené rohlíčky obalíme v moučkovém cukru a můžeme ihned podávat.
Publikováno: 15. 12. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška