reklama

Připravte si na oslavu konce roku chutné slané kremrole

Máte rádi kremrole, které znáte jen plněné sladkým sněhem? Poradíme vám jednoduchý recept, který ocení všichni milovníci slaných pokrmů. Připravit jej můžete třeba hned na Silvestra. Na pomoc si klidně vezměte malé strávníky, kteří rádi vaří, a společné dílo ochutnají třeba k večeři.

Vyrobte si slané kremrole (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Seznam surovin na výrobu slaných kremrolí je opravdu velmi krátký. Budete potřebovat listové těsto, které si můžete rozválet dle potřebných rozměrů na vále, který předem poprašte hladkou moukou, jinak se vám bude těsto lepit k válu. Vy, kteří s tímto nemáte zkušenosti, raději zvolte snazší variantu – hotové pláty z už rozváleného listového těsta, které se prodává na pečicím papíru.

Suroviny pro přípravu slaných kremrolí
Suroviny pro přípravu slaných kremrolí (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Nejdůležitější surovinou pro výrobu slaných kremrolí budou vinné klobásy, které si ostrým nožem nařežte na 10cm dílky. Rádýlkem si rozdělte těsto na 3cm proužky.

Na krájení použijte ostrý nůž
Na krájení použijte ostrý nůž (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Jednotlivé kousky klobásy obalte spirálovitě proužky listového těsta po celém jejich obvodu. Vkládejte na pečicí papír do pekáče, anebo na plech, záleží na množství hotových kousků. Před pečením jednotlivé spirály potřete rozšlehaným vejcem s jednou lžící mléka a posypte sezamovým nebo lněným semínkem. 

Listovým těstem obalte jednotlivé části klobás
Listovým těstem obalte jednotlivé části klobás (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Pečte v troubě na 200 °C dozlatova. Pozor, nezapomeňte hlídat, jinak se vám dobrota zbytečně připálí. Hotové slané kremrole určitě obohatí vaše chutě o novou laskominu, která je snadná a rychlá na přípravu. Jistě s ní oslníte i nečekanou návštěvu.

Tip:

Kremrole posypte mákem nebo kmínem. Pro ostřejší variantu posypte sušeným chilli. 

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: 28. 12. 2022, Autor: Šárka Miškovská, Profil autora: Šárka Miškovská