Také považujete jako Láďa Hruška větrníky za jedny z nejlepších zákusků vůbec? Paní Barbora Němcová z Rumburku dovedla jejich domácí výrobu k dokonalosti a navíc své rodinné stříbro na talíři zmenšila do příjemné jednohubkové velikosti, takže se nemusíte bát ani o svou linii. A protože větrníky má snad každý rád, určitě recept na domácí větrníčky vyzkoušejte.
![Domácí větrníčky: Recept na zákusky, které má snad každý rád](https://img.primadoma.cz/w_2/89/6e/column/896e14775f8b670dc5dd4864c9fd8061_4175967-m_vlh_22_2017_minivetrnicky_19.jpg)
Co budeme na domácí větrníčky potřebovat
Na odpalované těsto
- 250 ml vody
- 150 g tuku
- 150 g hladké mouky
- 6–8 vajec (podle velikosti)
Na krém a ozdobení
- 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí
- 500 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 250 g másla
- 125 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce rumu
- 200–250 g tučného tvarohu
- čokoládovou polevu
![Co budeme na domácí větrníčky potřebovat](https://img.primadoma.cz/w_2/9f/7b/column/9f7bab8c1b6d7a5778567be21d53ea50_4175964-vlh_22_2017_minivetrnicky_21.jpg)
Jak při přípravě domácích větrníčků postupovat
1. krok: připravíme základ odpalovaného těsta
Na odpalované těsto nalijeme do rendlíku vodu a přidáme tuk, který necháme za stálého míchání ve vodě rozpustit. Je důležité, aby se voda nezačala vařit. Jakmile se tuk rozpustí, přisypeme mouku a stále mícháme.
![Připravíme základ odpalovaného těsta na větrníčky](https://img.primadoma.cz/w_2/b8/79/column/b8793cd749571eed5d2b98d01673d5e6_4175961-1_vlh_22_2017_minivetrnicky_22.jpg)
2. krok: do těsta vmícháme vejce
Když je těsto dostatečně husté a nelepí se ke stěnám, odstavíme rendlík z plotny a po jednom do něj vmícháme všechna vejce.
![Do odpalovaného těsta vmícháme vejce](https://img.primadoma.cz/w_2/cf/d9/column/cfd955e41d5805508ea110d569a5b63f_4175958-2_vlh_22_2017_minivetrnicky_25.jpg)
3. krok: cukrářským sáčkem vytvoříme větrníky a upečeme
Těsto přendáme do cukrářského sáčku a s jeho pomocí tvoříme na plech vyložený pečicím papírem větrníky. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 150 °C zhruba 30 minut. Po celou dobu pečení nesmíme otevírat troubu, aby nám těsto nespadlo. Po upečení troubu vypneme, a než větrníčky vyndáme, necháme je ještě asi 10 minut dojít.
![Cukrářským sáčkem vytvoříme větrníčky a upečeme](https://img.primadoma.cz/w_2/64/5f/column/645f42f5a15b6173d04fad8762e854cb_4175955-3_vlh_22_2017_minivetrnicky_27.jpg)
4. krok: uděláme pudinkový krém
Nejméně tři hodiny předem uvaříme dle návodu na přebalu hustý pudink (pouze z půl litru mléka) a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo vložíme do kuchyňského robotu a za stálého šlehání k němu pomalu přisypáváme cukr. Nakonec přidáme vanilkový cukr, rum a vychladlý pudink. Úplně nakonec zlehka vmícháme vařečkou tvaroh, aby se krém „nezdrcnul“.
![Připravíme pudinkový krém do větrníčků](https://img.primadoma.cz/w_2/c8/9d/column/c89d86038a5cef961925642a8316158a_4175952-4_vlh_22_2017_minivetrnicky_6.jpg)
5. krok: domácí větrníčky nakrojíme a naplníme krémem
Upečené a vychladlé větrníčky v polovině příčně nakrojíme zhruba do tří čtvrtin a plníme pomocí cukrářského sáčku pudinkovým krémem.
![Větrníčky nakrojíme a naplníme krémem](https://img.primadoma.cz/w_2/38/00/column/3800a994c360055d47606c62290a163a_4175949-5vlh_22_2017_minivetrnicky_13.jpg)
5. krok: větrníčky ozdobíme polevou
Podle návodu připravíme čokoládovou polevu a domácí větrníčky na povrchu ozdobíme.
![Větrníčky dozdobíme čokoládovou polevou](https://img.primadoma.cz/w_2/a2/09/column/a2096e2e6ab67e28b276ab1c1e8a5322_4175946-6vlh_22_2017_minivetrnicky_15.jpg)
Publikováno: 14. 2. 2018, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška