Máte rádi krtkův dort? Pak zkuste tentokrát jednu jeho variaci a připravte ho do sklenic. Bude vypadat luxusně a navíc nehrozí hádky o to, kdo dostane větší kousek. S tímto receptem se navíc můžete vyhnout i pečení korpusu. Zkrátka jako vždy, s Láďou to bude rychlé a jednoduché.
![](https://img.primadoma.cz/w_2/25/f8/column/25f8e2604e30c490dc6f898a8a8ba123_frh02435.jpg)
Suroviny na krtkův dort ve skleničce:
- čokoládový/kakaový korpus nebo muffiny či jiný moučník
- 250 g nízkotučného nebo polotučného tvarohu
- 2 vanilinové cukry
- 1 smetana ke šlehání
- 2 banány
- další ovoce na ozdobení
![Suroviny na krtkův dort ve skleničce jsou tradiční](https://img.primadoma.cz/w_2/d7/f7/column/d7f7962cf284928a43a03b842b5d60c6_frh02211.jpg)
![Šlehačku vyšlehejte dotuha](https://img.primadoma.cz/r/a1/4e/column/a14e6f2d7d2aeb97e1f6fa027238acb4_frh02272.jpg)
Nejprve se pusťte do vyšlehání smetany. Máme pro vás pár tipů, aby se vám to povedlo opravdu dokonale. Základ je, aby obsahovala alespoň 33 % tuku. Smetana by měla být studená, nejlépe je ji šlehat hned po vyndání z lednice. Špetka soli zvýrazní její chuť a jedna až dvě kapky citronové šťávy zajistí, že bude lépe držet.
![Banán nakrájejte na kolečka](https://img.primadoma.cz/r/80/f4/column/80f4f13c5a6f0ebab0eca2514d76a863_frh02297.jpg)
Jakmile bude smetana vyšlehaná dotuha, přidejte k ní vaničku tvarohu a také oba vanilinové cukry. Pokud chcete výraznější chuť, můžete samozřejmě použít cukr s pravou vanilkou. Krátce prošlehejte mixérem a krém je hotový. Do krtkova dortu patří banány. Oloupejte je a nakrájejte na kolečka.
![Korpus prsty rozdrobte](https://img.primadoma.cz/r/50/a7/column/50a74b3996ba839892032ae605b92f39_frh02333.jpg)
Z korpusu je třeba vyrobit si „hlínu“ na krtince. Z muffinů sundejte papírové košíčky a nadrobte je rukama. U korpusu platí to samé, jen to bude bez košíčků jednodušší. Můžete tak využít i zbylý korpus nebo nedojedenou buchtu. Vše pak aranžujte do skleniček.
![Hotový dezert bude nejlepší po odležení v ledničce](https://img.primadoma.cz/r/e4/d8/column/e4d87a90187a9fb69624585baff77474_frh02394.jpg)
Do každé sklenice dejte jednu, dvě lžíce nadrobeného korpusu. Přidejte pár koleček banánů a dodejte také krém. Pak opakujte vrstvení surovin, dokud nebude sklenice plná. Měli byste končit krémem jemně zasypaným drobečky z těsta. Nakonec ozdobte ještě dalším ovocem a můžete podávat tuhle veselou svačinku.
Tip:
Dezert bude lepší, pokud ho necháte alespoň hodinu odležet v lednici.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Publikováno: 11. 11. 2022, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová