reklama

Pochutnejte si na krtkovi ve skleničce

Máte rádi krtkův dort? Pak zkuste tentokrát jednu jeho variaci a připravte ho do sklenic. Bude vypadat luxusně a navíc nehrozí hádky o to, kdo dostane větší kousek. S tímto receptem se navíc můžete vyhnout i pečení korpusu. Zkrátka jako vždy, s Láďou to bude rychlé a jednoduché.

i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Tradiční krtkův dort v netradičním podání (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)

Suroviny na krtkův dort ve skleničce:

  • čokoládový/kakaový korpus nebo muffiny či jiný moučník
  • 250 g nízkotučného nebo polotučného tvarohu
  • 2 vanilinové cukry
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 banány
  • další ovoce na ozdobení
Suroviny na krtkův dort ve skleničce jsou tradiční
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Suroviny na krtkův dort ve skleničce jsou tradiční
Šlehačku vyšlehejte dotuha
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Šlehačku vyšlehejte dotuha

Nejprve se pusťte do vyšlehání smetany. Máme pro vás pár tipů, aby se vám to povedlo opravdu dokonale. Základ je, aby obsahovala alespoň 33 % tuku. Smetana by měla být studená, nejlépe je ji šlehat hned po vyndání z lednice. Špetka soli zvýrazní její chuť a jedna až dvě kapky citronové šťávy zajistí, že bude lépe držet.

Banán nakrájejte na kolečka
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Banán nakrájejte na kolečka

Jakmile bude smetana vyšlehaná dotuha, přidejte k ní vaničku tvarohu a také oba vanilinové cukry. Pokud chcete výraznější chuť, můžete samozřejmě použít cukr s pravou vanilkou. Krátce prošlehejte mixérem a krém je hotový. Do krtkova dortu patří banány. Oloupejte je a nakrájejte na kolečka.

Korpus prsty rozdrobte
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Korpus prsty rozdrobte

Z korpusu je třeba vyrobit si „hlínu“ na krtince. Z muffinů sundejte papírové košíčky a nadrobte je rukama. U korpusu platí to samé, jen to bude bez košíčků jednodušší. Můžete tak využít i zbylý korpus nebo nedojedenou buchtu. Vše pak aranžujte do skleniček.

Hotový dezert bude nejlepší po odležení v ledničce
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Hotový dezert bude nejlepší po odležení v ledničce

Do každé sklenice dejte jednu, dvě lžíce nadrobeného korpusu. Přidejte pár koleček banánů a dodejte také krém. Pak opakujte vrstvení surovin, dokud nebude sklenice plná. Měli byste končit krémem jemně zasypaným drobečky z těsta. Nakonec ozdobte ještě dalším ovocem a můžete podávat tuhle veselou svačinku.

Tip:

Dezert bude lepší, pokud ho necháte alespoň hodinu odležet v lednici.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: 11. 11. 2022, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová