reklama

Krmítka pro ptáčky ze starého porcelánového nádobí

Romantická krmítka můžete vykouzlit z odložených, nevyužívaných hrnků a talířků. Je už jen na vás, jestli na jejich výrobu použijete obyčejné lepidlo na porcelán nebo zvolíte důkladnější metodu a porcelánové kousky provrtáte a sešroubujete. Výsledek bude vždycky perfektní!

i (Zdroj: Pinterest)
Nepoužívaný šálek je ideální pro výrobu ptačího krmítka (Zdroj: Pinterest)

Nejjednodušší varianta

Tohle krmítko zvládne vyrobit úplně každý! Stačí jenom postavit do prázdného hrnku klacík a zalít ho roztavenou krmnou směsí pro ptáčky. Můžete použít lůj a směs zrní, které zakoupíte v potřebách pro zvířata a většinou i v květinářství. Po zatuhnutí naplněný hrnek zavěste pomocí provázku na strom nebo velký keř.

Ani nejjednodušší varianta není žádná nuda
i (Zdroj: Pinterest)
Ani nejjednodušší varianta není žádná nuda

Lepené krmítko

V tomto případě už se bez lepidla na porcelán neobejdete. Před lepením hrnku a talířku k sobě nezapomeňte zdrsnit obě lepené plochy brusným papírem nebo houbičkou. Jinak lepený spoj neudrží váhu talířku!

Vrtáno středem

Nejjednodušší vrtaná varianta krmítka. Použijte speciální vrták na sklo a porcelán a vytvořte dírky do středu talířku a dna hrnku. Spojte je k sobě šrouby a zavěste na háček. Nikdy nezapomínejte šroubky podložit podložkami!

Vrtáno středem
i (Zdroj: Pinterest)
Vrtáno středem

Romantické krmítko

V tomto případě už si trochu pohrajete i se zdobením. Vyvrtejte tři otvory do talířku, pak na talířek přilepte lepidlem na porcelán hrneček a po zaschnutí zavěste na řetízky. Nakonec připevněte skleněné broušené kapky, které jinak slouží jako ověsy na lustry.

Romantické krmítko s křišťálovými ověsy
i (Zdroj: Pinterest)
Romantické krmítko s křišťálovými ověsy

Se stříškou

Praktické vrtané krmítko je navíc opatřeno stříškou proti sněhu z dalšího, většího talířku. Velmi praktické!

Luxusní krmítko se stříškou
i (Zdroj: Pinterest)
Luxusní krmítko se stříškou

Vybrali jste si to svoje?

Zdroj informací: Pinterest

Publikováno: 11. 1. 2018, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce