reklama

Milovníci kávy ocení tuto báječnou dekoraci do kuchyně

Věnec pro gurmány je vytvořen z netradičního materiálu. Tuto dekoraci do kuchyně ocení každý milovník kávy. Na první pohled obyčejné potraviny a koření se mohou pod vašima rukama proměnit v působivé dekorační věnce, které patří snad k nejoblíbenějším dekoracím našich domovů. Můžete je vytvářet k nejrůznějším příležitostem, ale některé se hodí k výzdobě bytu po celý rok.

i (Zdroj: Petra Hajská)
Nejvoňavější kousek ocení milovníci kávy

Vyzkoušejte s námi věnce pro gurmány z materiálů, které najdete běžně v každé spíži. Jsou krásné, ale na druhou stranu se vyplatí občas překontrolovat jejich momentální kondici. Přece jen většina potravin může podlehnout drobným domácím škůdcům.

Kolínko ke kolínku vytvoří proplétaný vzor
i (Zdroj: Petra Hajská)
Kolínko ke kolínku vytvoří proplétaný vzor

Kolínko ke kolínku

Těstovinový věnec z kolínek, zdobený barevnými vřeténky vám dá dost práce. Pečlivé skládání kolínek do pravidelného, jakoby propleteného tvaru, vás zabaví alespoň na hodinu.

Co budete potřebovat na kolínkový věnec

  • těstovinová kolínka a vřeténka
  • tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • polystyrenový základ na věnce
  • žlutou krepovou lepicí pásku
  • nůžky

Polystyrenový věnec nejprve omotejte krepovou páskou. Pokud ji nepoužijete, polystyren se bude při následném nanášení horkého lepidla deformovat. Pak už jen stačí dobře si promyslet, jak chcete těstoviny na věnec pokládat, a dát se do trpělivého lepení, kousek po kousku.

Barevná vřeténka připomínají stébla obilí
i (Zdroj: Petra Hajská)
Barevná vřeténka připomínají stébla obilí

Z barevných vřetének

Barevná těstovinová vřeténka zvládne nalepit na věnec úplně každý. Nemusíte je nijak složitě skládat, stačí jen klást jedno vedle druhého. Práce vám tak půjde rychle od ruky.

Co budete potřebovat na vřeténkový věnec

  • těstovinová barevná vřeténka
  • tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • polystyrenový základ na věnce
  • žlutou krepovou lepicí pásku
  • nůžky

Polystyrenový věnec nejprve omotejte krepovou páskou. Pokud ji nepoužijete, polystyren se bude při následném nanášení horkého lepidla deformovat. Pak už jen stačí dobře si promyslet, jak chcete těstoviny na věnec pokládat, a dát se do trpělivého lepení, kousek po kousku.

Věnec vítězů vytvoříte z bobkového listí
i (Zdroj: Petra Hajská)
Věnec vítězů vytvoříte z bobkového listí

Věnec vítězů

Věneček z lístků bobkového listu neboli vavřínu je drobnou variací na věnec vítězů. Můžete ho třeba věnovat tomu, kdo doma nejlépe vaří.

Co budete potřebovat věnec z vavřínu

  • tvrdý karton
  • tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • tužku
  • nůžky
  • koření bobkový list

Na tvrdý karton si předkreslete kruh požadované velikosti a vystřihněte. Papírový základ věnce pak celý dokola polepte bobkovými listy.

Věneček s kořením provoní kuchyň
i (Zdroj: Petra Hajská)
Věneček s kořením provoní kuchyň

Věneček s kořením

Jednoduchý věnec z provázku kolem sebe šíří příjemnou kořeněnou vůni, stačí si jen vybrat to koření, které vám nejlépe voní.

Co budete potřebovat na kořeněný věnec

  • polystyrenový základ na věnec
  • silnější lněný provázek
  • nůžky
  • tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • bobkový list
  • badyán
  • nové koření

Polystyrenový základ věnce pevně omotejte lněným provázkem tak, aby polystyren nikde neprosvítal. Nakonec na věnec nalepte ozdobu z několika kousků bobkového listu, hvězdiček badyánu a kuliček nového koření.

Nejvoňavější kousek ocení milovníci kávy
i (Zdroj: Petra Hajská)
Nejvoňavější kousek ocení milovníci kávy

Nejvoňavější kousek

Věneček z intenzivně voňavých zrnek pražené kávy ucítíte pokaždé, jak otevřete dveře do bytu. Bude vás lákat k malé siestě u kávy.

Co budete potřebovat na kávový věneček

  • slaměný základ na věnec
  • tavnou pistoli a silikonové tyčinky
  • zrnka pražené kávy
  • hvězdičky badyánu
  • celé smotky skořice

Slaměný základ polepte z jedné strany pěkně nahusto kávovými zrnky a navrch přidejte ozdobu z celých smotků skořice a hvězdiček badyánu. A věnce pro gurmány jsou na světě.

Publikováno: 9. 1. 2018, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce