reklama

Domácí bramborové chipsy snadno a rychle: Vychytaný recept Ládi Hrušky

Bramborové chipsy - odborníci na zdravou výživu nad nimi tedy zrovna neplesají, ale my si bez nich už jen asi těžko dokážeme představit večer u televize, o párty s přáteli ani nemluvě. Pokud by vám náhodou při nějaké takové příležitosti došly ty kupované, neváhejte si během chviličky vyrobit své vlastní, domácí, křupavé chipsy podle neodolatelného receptu Ládi Hrušky.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Věděli jste, že oblíbená pochoutka vznikla v Americe před více než 150 lety úplnou náhodou? Traduje se, že jeden nespokojený host v jedné luxusní newyorské restauraci několikrát po sobě vrátil do kuchyně objednané pečené brambory s tím, že jsou moc tlusté. Kuchaře to tak rozčílilo, že brambory nakonec naschvál nakrájel na tenoučké plátky, osmažil je v oleji a osolil. K velkému překvapení všech z nich byl dosud kverulující zákazník nadšený a brambůrky se staly nejprve specialitou místní kuchyně, postupem času pak ohromným hitem po celé Americe.

Vychytaný recept Ládi Hrušky na domácí bramborové chipsy
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vychytaný recept Ládi Hrušky na domácí bramborové chipsy

Co budeme na domácí bramborové chipsy potřebovat

  • brambory
  • ostrý nůž
  • mikrovlnnou troubu

Jak při přípravě domácích bramborových chipsů postupovat

1. krok: brambory nakrájíme na plátky

Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na dvoumilimetrové plátky.

Brambory nakrájíme na plátky
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Brambory nakrájíme na plátky

2. krok: brambory dáme do mikrovlnky

Vyskládáme na talíř pěkně jeden plátek vedle druhého a dáme na dvě minuty z každé strany do mikrovlnné trouby.

Brambory rozložíme na talíř
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Brambory rozložíme na talíř

Publikováno: 5. 1. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška