Bramborové chipsy - odborníci na zdravou výživu nad nimi tedy zrovna neplesají, ale my si bez nich už jen asi těžko dokážeme představit večer u televize, o párty s přáteli ani nemluvě. Pokud by vám náhodou při nějaké takové příležitosti došly ty kupované, neváhejte si během chviličky vyrobit své vlastní, domácí, křupavé chipsy podle neodolatelného receptu Ládi Hrušky.
Věděli jste, že oblíbená pochoutka vznikla v Americe před více než 150 lety úplnou náhodou? Traduje se, že jeden nespokojený host v jedné luxusní newyorské restauraci několikrát po sobě vrátil do kuchyně objednané pečené brambory s tím, že jsou moc tlusté. Kuchaře to tak rozčílilo, že brambory nakonec naschvál nakrájel na tenoučké plátky, osmažil je v oleji a osolil. K velkému překvapení všech z nich byl dosud kverulující zákazník nadšený a brambůrky se staly nejprve specialitou místní kuchyně, postupem času pak ohromným hitem po celé Americe.
Co budeme na domácí bramborové chipsy potřebovat
- brambory
- ostrý nůž
- mikrovlnnou troubu
Jak při přípravě domácích bramborových chipsů postupovat
1. krok: brambory nakrájíme na plátky
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na dvoumilimetrové plátky.
2. krok: brambory dáme do mikrovlnky
Vyskládáme na talíř pěkně jeden plátek vedle druhého a dáme na dvě minuty z každé strany do mikrovlnné trouby.
Publikováno: 5. 1. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška