reklama

Tři různé verze domácích nanuků, které budou děti milovat

Děti milují všechny možné mražené dobroty od nanuků přes zmrzliny až po ovocné sorbety a tříště, což je asi neoddiskutovatelný fakt. Co jim takhle uspořádat nanukovou párty a připravit hned tři dokonalé variace na téma domácí nanuk, kde jsou jen samé dobré věci?

i (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)
Splněný dětský sen: Nanuky třikrát jinak (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)

Stačí jen všechny suroviny rozmixovat a smíchat, lehce dochutit, naplnit do formiček a nechat ztuhnout. A za pár hodin sklidíte nefalšovaný úsměv na tváři nejen svých dětí, ale i jejich kamarádů. Na recept Kayi z blogu S vášní pro jídlo vám bude stačit jen 30 minut na přípravu tří druhů nanuků po pěti kusech od každého. Počítejte ještě alespoň čtyři hodiny na dokonalé zmrazení.  A pak už můžete rozdávat radost na všechny strany!

Mango-kokosové nanuky

Suroviny na 5 ks:

  • velké mango (cca 350 g)
  • 250 ml kokosového mléka z plechovky
  • 4 lžíce medu
  • černá sezamová semínka (volitelné)

Mango oloupejte a dužinu oddělte od pecky. Dužinu z manga rozmixujte ponorným mixérem na pyré a dochuťte lžící medu. Kokosové mléko promíchejte společně se zbývajícím medem. Do formiček na nanuky postupně vrstvěte vždy asi 2 lžíce mangového pyré a asi 4 lžíce ochuceného kokosového mléka až naplníte všechny formičky po okraj. Navrch nasypte sezamová semínka, zapíchněte dřívko a nechte ztuhnout v mrazničce.

Banánovo-kakaové nanuky

Suroviny na 5 ks:

  • 3 střední banány
  • 150 ml mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu

Banány oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do vyšší nádoby. Přidejte mléko, kakao a med a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Směs rozdělte do formiček, zapíchněte dřívko a dejte ztuhnout do mrazničky.

Banánovo-kakaové nanuky
Banánovo-kakaové nanuky (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)
Tvarohové nanuky s jahodami
Tvarohové nanuky s jahodami (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)
Mango-kokosové nanuky
Mango-kokosové nanuky (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)

Tvarohové nanuky s jahodami

Suroviny na 5 ks:

  • 150 g jahod
  • 250 g jogurtu
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce ovesných vloček (volitelné)

Jahody rozmixujte a promíchejte se lžící medu. Jogurt smíchejte se zbývajícím medem dohladka. Naspod formiček rozdělte jahodové pyré, na něj jogurt a navrch nasypte ovesné vločky. Do nanuků zapíchněte dřívka a nechte ztuhnout v mrazničce.

Tip:

  • Pokud nemáte držák na dřívka nebo formičky s plastovými držáky, nechte nanuky v mrazničce nejprve ztuhnout asi ¾ hodiny a teprve potom do směsi dřívka zapichujte, nepropadnou se na dno a budou hezky držet.
  • Pro zmrazení nanuků potřebujete vodorovnou plochu nebo ještě lépe výsuvnou poličku. Sem umístíte vše, co často používáte, nebo formičky na led či právě nanuky.
Pro zmrazení nanuků potřebujete vodorovnou plochu nebo ještě lépe výsuvnou poličku
i (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)
Pro zmrazení nanuků potřebujete vodorovnou plochu nebo ještě lépe výsuvnou poličku

O blogu S vášní pro jídlo

Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál. Protože kde je dobré jídlo, tam je i láska.

Kaya má doma chladničku Whirlpool W9 931D KS
Kaya má doma chladničku Whirlpool W9 931D KS (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)
Ke komfortu přispívá i flexibilní a důmyslné vnitřní uspořádání
Ke komfortu přispívá i flexibilní a důmyslné vnitřní uspořádání (Zdroj: Whirlpool a blog S vášní pro jídlo)

„Obvykle se snažím o zdravější jídla, nicméně klasiky nerada šidím a nebojím se tuku. Každopádně spíš peču, griluju a obecně se snažím o odlehčenější jídelníček a větší zapojení zeleniny. Ne ale úplně fit, odtučněné věci nebo tak, to ne. A taky raději tvořím jednodušší jídla na postup a také na čas. Ideálně když se pak jídlo peče v troubě, dusí na sporáku,“ říká o sobě Kaya.

Zdroj informací: S vášní pro jídlo; Whirlpool

Publikováno: 9. 6. 2022, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce