Děti milují všechny možné mražené dobroty od nanuků přes zmrzliny až po ovocné sorbety a tříště, což je asi neoddiskutovatelný fakt. Co jim takhle uspořádat nanukovou párty a připravit hned tři dokonalé variace na téma domácí nanuk, kde jsou jen samé dobré věci?
Stačí jen všechny suroviny rozmixovat a smíchat, lehce dochutit, naplnit do formiček a nechat ztuhnout. A za pár hodin sklidíte nefalšovaný úsměv na tváři nejen svých dětí, ale i jejich kamarádů. Na recept Kayi z blogu S vášní pro jídlo vám bude stačit jen 30 minut na přípravu tří druhů nanuků po pěti kusech od každého. Počítejte ještě alespoň čtyři hodiny na dokonalé zmrazení. A pak už můžete rozdávat radost na všechny strany!
Mango-kokosové nanuky
Suroviny na 5 ks:
- velké mango (cca 350 g)
- 250 ml kokosového mléka z plechovky
- 4 lžíce medu
- černá sezamová semínka (volitelné)
Mango oloupejte a dužinu oddělte od pecky. Dužinu z manga rozmixujte ponorným mixérem na pyré a dochuťte lžící medu. Kokosové mléko promíchejte společně se zbývajícím medem. Do formiček na nanuky postupně vrstvěte vždy asi 2 lžíce mangového pyré a asi 4 lžíce ochuceného kokosového mléka až naplníte všechny formičky po okraj. Navrch nasypte sezamová semínka, zapíchněte dřívko a nechte ztuhnout v mrazničce.
Banánovo-kakaové nanuky
Suroviny na 5 ks:
- 3 střední banány
- 150 ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce medu
Banány oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do vyšší nádoby. Přidejte mléko, kakao a med a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Směs rozdělte do formiček, zapíchněte dřívko a dejte ztuhnout do mrazničky.
Tvarohové nanuky s jahodami
Suroviny na 5 ks:
- 150 g jahod
- 250 g jogurtu
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce ovesných vloček (volitelné)
Jahody rozmixujte a promíchejte se lžící medu. Jogurt smíchejte se zbývajícím medem dohladka. Naspod formiček rozdělte jahodové pyré, na něj jogurt a navrch nasypte ovesné vločky. Do nanuků zapíchněte dřívka a nechte ztuhnout v mrazničce.
Tip:
- Pokud nemáte držák na dřívka nebo formičky s plastovými držáky, nechte nanuky v mrazničce nejprve ztuhnout asi ¾ hodiny a teprve potom do směsi dřívka zapichujte, nepropadnou se na dno a budou hezky držet.
- Pro zmrazení nanuků potřebujete vodorovnou plochu nebo ještě lépe výsuvnou poličku. Sem umístíte vše, co často používáte, nebo formičky na led či právě nanuky.
O blogu S vášní pro jídlo
Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál. Protože kde je dobré jídlo, tam je i láska.
„Obvykle se snažím o zdravější jídla, nicméně klasiky nerada šidím a nebojím se tuku. Každopádně spíš peču, griluju a obecně se snažím o odlehčenější jídelníček a větší zapojení zeleniny. Ne ale úplně fit, odtučněné věci nebo tak, to ne. A taky raději tvořím jednodušší jídla na postup a také na čas. Ideálně když se pak jídlo peče v troubě, dusí na sporáku,“ říká o sobě Kaya.
Zdroj informací: S vášní pro jídlo; Whirlpool
Publikováno: 9. 6. 2022, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce