Kotlíkový guláš patří k létu stejně neodmyslitelně jako třeba opékání buřtů. Ten náš připravíte rychle, třeba i v kempu v obyčejném kotlíku nad ohněm.
Tento kotlíkový guláš je skutečná lahůdka, i když se nepřipravuje z hovězího nebo vepřového masa – to ostatně někde při kempování nebo pobytu v přírodě nemáme stejně možnost správně skladovat. Ale jako dokonalou náhradu použijte vynikající čabajskou klobásu.
Co všechno budete potřebovat:
- cibuli
- čabajku
- slaninu
- česnek
- rajčata
- chilli papričky
- červenou papriku
- mletou pálivou papriku
- rajčatový protlak
- víno
- brambory
- vodu
- pepř a sůl
- olej
Vše v jednom kotlíku
Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme na kostičku pokrájenou slaninu. Čabajku si nakrájíme na kolečka a přihodíme do kotlíku, postupně přidáváme česnek, pokrájené papriky a průběžně podléváme červeným vínem. Za občasného míchání necháme vše podusit. Poté osolíme a opepříme a dochutíme mletou paprikou.
Teď přichází ta správná chvíle, abychom do kotlíku přihodili také na kostičky pokrájené brambory. Pokud budete mít „nové“ a pěkné, nemusíte je ani loupat. Ke konci přípravy ještě přidáme rajčatový protlak, vše řádně promícháme a dolijeme vodu. Pak už nezbývá než chvíli počkat, až se dovaří brambory. A můžeme se pustit s chutí do jídla. Jako přílohu doporučujeme čerstvý kváskový chleba.
Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Podíejte se, jak se správně postarat o náčiní pro venkovní vaření:
Publikováno: 28. 5. 2022, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová