reklama

Jedlé sklenice jako originální vánoční dárek: Pikantní čočková polévka

Dáváte rádi vánoční dárky originální, praktické, a pokud možno vlastnoručně vyrobené? Pak se nechte inspirovat Láďou Hruškou a jeho vychytanými a svým obsahem již na první pohled lákavými sklenicemi k nakousnutí Ládi Hrušky. Vtip spočívá v tom, že do sklenice úhledně vyskládáme suroviny na nějakou dobrotu, aby obdarovaný jednoduše už jen celý její obsah použil na vaření podle přiloženého receptu.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Co budeme potřebovat na jemně pikantní čočkovou polévku

  • červenou čočku
  • čočku
  • bobkové listy
  • sušená rajčata
  • chilli papričku
  • polévkové koření
  • velkou zavařovací sklenici o objemu 1 l
  • lýkový provázek
  • smrkovou větvičku
  • jmenovku a recept
Suroviny na jemně pikantní čočkovou polévku
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Suroviny na jemně pikantní čočkovou polévku

Jak budeme při přípravě jedlé sklenice postupovat

1. krok: nasypeme luštětiny

Do čisté sklenice sypeme ve vrstvách střídavě čočku a zelenou čočku až téměř po horní okraj.

Do sklenice nasypeme luštěniny
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Do sklenice nasypeme luštěniny

2. krok: přidáme zbývající suroviny

Navrch vyskládáme několik sušených rajčat, bobkové listy, zasypeme polévkovým kořením a navrch přidáme jednu chilli papričku.

Do sklenice přidáme chilli papričku
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Do sklenice přidáme chilli papričku

3. krok: sklenici ozdobíme

Sklenici uzavřeme víčkem. Ještě dozdobíme smrkovou větvičkou a mašlí z lýkového provázku.

Sklenici dobře uzavřeme
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Sklenici dobře uzavřeme

4. krok: přidáme jmenovku a recept

Nakonec přidáme jmenovku s krasopisně napsaným lístkem s receptem: „obsah sklenice nasyp do dvou litrů vařící vody s bujonem, dochuť solí a pepřem“. 

Na sklenici dáme jmenovku s receptem
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Na sklenici dáme jmenovku s receptem

Podobně můžeme vytvořit jedlou sklenici například se surovinami na vánoční sušenky s ořechy.

Publikováno: 7. 12. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška