Dáváte rádi vánoční dárky originální, praktické, a pokud možno vlastnoručně vyrobené? Pak se nechte inspirovat Láďou Hruškou a jeho vychytanými a svým obsahem již na první pohled lákavými sklenicemi k nakousnutí Ládi Hrušky. Vtip spočívá v tom, že do sklenice úhledně vyskládáme suroviny na nějakou dobrotu, aby obdarovaný jednoduše už jen celý její obsah použil na vaření podle přiloženého receptu.
Co budeme potřebovat na jemně pikantní čočkovou polévku
- červenou čočku
- čočku
- bobkové listy
- sušená rajčata
- chilli papričku
- polévkové koření
- velkou zavařovací sklenici o objemu 1 l
- lýkový provázek
- smrkovou větvičku
- jmenovku a recept
Jak budeme při přípravě jedlé sklenice postupovat
1. krok: nasypeme luštětiny
Do čisté sklenice sypeme ve vrstvách střídavě čočku a zelenou čočku až téměř po horní okraj.
2. krok: přidáme zbývající suroviny
Navrch vyskládáme několik sušených rajčat, bobkové listy, zasypeme polévkovým kořením a navrch přidáme jednu chilli papričku.
3. krok: sklenici ozdobíme
Sklenici uzavřeme víčkem. Ještě dozdobíme smrkovou větvičkou a mašlí z lýkového provázku.
4. krok: přidáme jmenovku a recept
Nakonec přidáme jmenovku s krasopisně napsaným lístkem s receptem: „obsah sklenice nasyp do dvou litrů vařící vody s bujonem, dochuť solí a pepřem“.
Podobně můžeme vytvořit jedlou sklenici například se surovinami na vánoční sušenky s ořechy.
Publikováno: 7. 12. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška