Proč si vyrobit zásoby rakytníkového sirupu? Rakytník řešetlákový obsahuje řadu aminokyselin, vitamínů, minerálů a silic. Rakytník přispívá k normální činnosti imunitního systému, podporuje správné trávení i normální činnost kardiovaskulárního systému.

Rakytníkový sirup
Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku. Když ale ostříháte celé větvičky a dáte je zmrazit, půjdou sundat mnohem snáz!
Potřebujete:
- 500 g rakytníku
- 250 g BIO třtinového želírovacího cukru 3:1
- 500 ml vody


Postup:
Ať už rakytník otrháte čerstvý nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě. Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek. Propasírovanou tekutinu stačí svařit s želírovacím cukrem, a protože rakytník je hodně kyselý, nepřidáváme už ani citrón, ani kyselinu citrónovou.
Vroucí sirup naplníme do vyvařených skleniček, alkoholem dezinfikujeme víčka i hrdla a po uzavření otočíme dnem vzhůru.
Zdroj informací: www.labeta.cz, www.celostnimedicina.cz
Publikováno: 7. 5. 2022, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce