reklama

Barevné Velikonoce s mrkvovým cheesecakem

Chcete-li letos vyzkoušet něco hravějšího, vsaďte na lahodný mrkvový cheesecake, po kterém se bude olizovat celá rodina. Zapojte do přípravy i malé pomocníky, kteří vám pomohou dezert hravě ozdobit k dokonalosti. Pozvěte si jaro domů se vším všudy a užijte si veselé Velikonoce.

i (Zdroj: Haribo)
Tomuto dortíku dodává šťávu sladká mrkev a barevnou jarní hravost zase HARIBO Jelly Beans (Zdroj: Haribo)

Recept na velikonoční mrkvový cheesecake

Ingredience:

Korpus (forma o průměru 24 cm) 

  • 200 g karamelových sušenek
  • 50 g mletých pekanových ořechů
  • 50 g jemně nastrouhané mrkve
  • 40 g másla, rozpuštěného

Náplň

  • 700 g čerstvého smetanového sýra
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g cukru krystal
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky

Na ozdobu

  • 150 g čerstvého smetanového sýra
  • 30 g smetany ke šlehání
  • 30 g cukru moučka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • HARIBO Jelly Beans

Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno kulaté otevírací formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s ořechy, mrkví a rozpuštěným máslem. Poté směs natlačíme do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dáme na 10 minut předpéct.

Připravíme si krémovou náplň. V mixéru na nízké otáčky prošleháme sýr, zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilkový extrakt. Po jednom zašleháme vajíčka a po lžících i mouku. Krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme stěrkou.

Dozdobíme bonbóny HARIBO Jelly Beans, jedlými květy či mrkvovými spirálkami
Dozdobíme bonbóny HARIBO Jelly Beans, jedlými květy či mrkvovými spirálkami (Zdroj: Haribo)
Mrkvové dortíky se hodí právě na Velikonoce
Mrkvové dortíky se hodí právě na Velikonoce (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Troubu zeslabíme na 150 °C. Formu dáme na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, do kterého nalijeme vroucí vodu. Cheesecake pečeme cca 55-60 minut, střed by měl být skoro ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbeme. Poté ho necháme hodinu odpočívat ve vypnuté troubě, a nakonec několik hodin vychladíme v lednici. 

Sýr, smetanu, cukr moučka a citronovou šťávu vyšleháme na pevný krém, přendáme do sáčku s řezanou zdobící špičkou a na cheesecake ho ozdobně navrstvíme. Dozdobíme bonbóny, jedlými květy či mrkvovými spirálkami.

Zdroj informací: Haribo

Připravte si vychytaného velikonočního beránka:

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Publikováno: 16. 4. 2022, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce