Vánoce a medové perníčky jsou nerozlučná dvojka. Připravují se snad v každé domácnosti a každý má svůj zaručený recept, který se pochopitelně nesmí dostat ven z rodiny. Ale občas umí pěkně potrápit alergiky. Máme pro vás bezpečnější variantu! Kombinace kakaa, kardamomu a bílkové polevy je tuze dobrá.
Na 20–30 sušenek budete potřebovat
225 g změklého másla
150 g třtinového cukru
35 ml Simple Syrupu nebo sirupu z agáve
1 vejce
350 g hladké mouky
25 g holandského kakaa
3 g soli
3 g čerstvě namletého kardamomu
Na zdobení budete potřebovat
2 bílky
500–600 g moučkového cukru
citronová šťáva (nemusí být)
gelové barvy
Jak budete postupovat při výrobě sušenek
1. krok: máslo a cukr
Změklé máslo a cukr vložte do mísy robotu. Nasaďte třecí metlu a nechte zhruba 3 minuty propracovávat střední rychlostí. Následně zašlehejte vejce, aby se s máslem úplně spojilo.
2. krok: přidat mouku
Mouku, kakao, kardamom a sůl prosejte do druhé mísy a promíchejte. Vzniklou směs postupně zapracovávejte do máslové hmoty v robotu. Míchejte jen do té doby, než se všechny suroviny spojí. Jakmile těsto drží pohromadě, vypněte robot a vyklopte těsto na lehce pomoučněný vál. Rukama rychle vypracujte 2–3 bochánky těsta, zabalte je do potravinové fólie a dejte přes noc do ledničky.
3. krok: po odpočinku
Druhý den těsto válejte, vykrajujte a pečte.
4. krok: zdobení
Vymíchejte cukrovou polevu a ke zdobení přizvěte všechny kamarádky, sourozence, babičky i děti.
Recept je z knihy Sladké bary Stáni Mutlové, foto David Turecký, vydalo nakladatelství Smart Press
Text byl redakčně upraven
S první kuchařkou na téma sladké bary v Česku se z vás hravě stane hvězda velkolepého večírku, dámské jízdy, dětské párty nebo netradičně pojatého Halloweenu! Vybírat můžete z 50 snadných i náročnějších receptů. Autorka poradí, jak sladkosti krok za krokem upéct, jak je nazdobit, a doporučí dekorace na sladký bar. Dokonalé Sladké bary v knize vznikají za pomoci Frezia Fleur, studia, které působí na poli svatebního designu a květinové výzdoby svateb.
Publikováno: 4. 12. 2017, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce