I když je plavková sezóna ještě za horami, neuškodí se dát po zimě trochu dohromady a zredukovat svou váhu. A pokud si nedokážete nechat zajít chuť na sladké, je tu pro vás ideální řešení. A sice dietní lívance s proteinem nebo z rýžové mouky. Jsou nejen zdravé, ale i chutné.

Lahodné lívance s proteinem nebo z rýžové mouky
Lívance z rýžové mouky:
- 160 g rýžové mouky
- 160 g bílého jogurtu
- 30 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 3 vejce
- máslo na vymazání lívanečníku
- povidla či javorový sirup na pomazání
Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme bílý jogurt, vejce a vytvoříme hladké lehce tekuté těsto. Necháme 15 minut odstát. Lívanečník, případně pánev vymažeme máslem a takto smažíme z každé strany pomalu cca 3 minuty. Lívance pomažeme povidly a ihned podáváme.

Proteinové lívance:
- 30 g celozrnné špaldové hladké mouky
- 3 bílky
- 30 g čokoládového proteinu
- 5 g prášku do pečiva
- kokosový olej
Smícháme mouku, protein a kypřící prášek. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Suchou směs přidáme k bílkům a promícháme. Lívanečník nebo pánvičku si vymažeme kokosovým olejem a smažíme středně velké lívance.


Tip:
Chutnají skvěle i s jakýmkoli sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem nebo třeba jen s javorovým sirupem.
Zdroj informací: Pernerka
Publikováno: 25. 3. 2022, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce