reklama

Snažíte se jíst zdravě? Lívance s proteinem nebo z rýžové mouky vám dietu nenabourají

I když je plavková sezóna ještě za horami, neuškodí se dát po zimě trochu dohromady a zredukovat svou váhu. A pokud si nedokážete nechat zajít chuť na sladké, je tu pro vás ideální řešení. A sice dietní lívance s proteinem nebo z rýžové mouky. Jsou nejen zdravé, ale i chutné.

i (Zdroj: Pernerka)
Lívance z rýžové mouky i pro dietní stravování (Zdroj: Pernerka)

Lahodné lívance s proteinem nebo z rýžové mouky

Lívance z rýžové mouky:

  • 160 g rýžové mouky
  • 160 g bílého jogurtu
  • 30 g vanilkového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • máslo na vymazání lívanečníku
  • povidla či javorový sirup na pomazání

Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme bílý jogurt, vejce a vytvoříme hladké lehce tekuté těsto. Necháme 15 minut odstát. Lívanečník, případně pánev vymažeme máslem a takto smažíme z každé strany pomalu cca 3 minuty. Lívance pomažeme povidly a ihned podáváme.

Lívance z rýžové mouky si namažte povidly nebo javorovým sirupem
i (Zdroj: Pernerka)
Lívance z rýžové mouky si namažte povidly nebo javorovým sirupem

Proteinové lívance:

  • 30 g celozrnné špaldové hladké mouky
  • 3 bílky
  • 30 g čokoládového proteinu
  • 5 g prášku do pečiva
  • kokosový olej

Smícháme mouku, protein a kypřící prášek. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Suchou směs přidáme k bílkům a promícháme. Lívanečník nebo pánvičku si vymažeme kokosovým olejem a smažíme středně velké lívance.

Lívance z celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
Lívance z celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka (Zdroj: Pernerka)
Proteinové lívance chutnají se sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem i javorovým sirupem
Proteinové lívance chutnají se sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem i javorovým sirupem (Zdroj: Pernerka)

Tip:

Chutnají skvěle i s jakýmkoli sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem nebo třeba jen s javorovým sirupem.

Zdroj informací: Pernerka

Publikováno: 25. 3. 2022, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce