Připravte rychlé mikulášské pohoštění z jahod a tvarohu pro všechny malé i velké mlsaly. Nejen, že skvěle chutná, ale je i nabité zdravím. A chutnat bude určitě i dospělým milovníkům rafinovaných dezertů.

Naše rychlé a zdravé pohoštění nejen pro čerty a Mikuláše má spoustu výhod. K jeho přípravě nepotřebujete mnoho času a nemusíte shánět ani dortový korpus. Jahodové čepičky s tvarohem jsou nabité vitamíny a do jejich přípravy se určitě rádi zapojí i malí cukrářští pomocníci.
Pro přípravu mikulášského pohoštění budete potřebovat:
- čerstvé jahody
- vaničku tvarohu
- slepované kulaté sušenky
- lžička moučového cukru

Není nic jednoduššího
Lahodné čepičky se výborně hodí jako pohoštění na mikulášskou nebo vánoční besídku a vlastně na jakoukoliv party, kde je plno dětí s pořádně mlsnými jazýčky. Příprava čepiček je opravdu jednoduchá: Na slepované sušenky naneste tvaroh, který nejdříve rozmíchejte s malým množstvím cukru. Na tvaroh pak dejte jahodu a ozdobte ji čepičkou z tvarohu. Nejlépe se vám bude tvaroh nanášet pomocí cukrářského sáčku na zdobení nebo mikrotenového sáčku, v jehož rohu uděláte dírku.

Dezert plný zdraví
"Mikulášské čepičky" vyrobíme snadno z jahod a tvarohu, tedy z potravin, které máme všichni rádi, a zároveň jsou zdravé a plné vitamínů.
Jahody: Toto oblíbené dietní ovoce, které má minimum kalorií, obsahuje více vitamínu C než třeba citrusové plody. I díky němu nás chrání před zhoubným působením volných radikálů a zároveň zabraňují degenerativním procesům, stárnutí a vzniku mnoha onemocnění. Mají rovněž blahodárný vliv na činnost našeho mozku, protože podporují centrální nervovou soustavu a dlouhodobou paměť.
Tvaroh: Je dobře stravitelný a považujeme ho především za užitečný zdroj vápníku. Obsahuje ovšem také další prvky jako draslík, hořčík, mangan, zinek nebo selen.Tvaroh normalizuje krvetvorbu, podporuje nervový systém i metabolismus a snižuje hladinu škodlivého cholesterolu. Je rovněž výborným zdrojem mnoha vitamínů, například B6 a B12, A, C, D nebo kyseliny listové, a dokonce i betakarotenu.

Zdroj informací: pořad Vychytávky Ládi Hrušky
Uvařte si skvělý vánoční punč:
Publikováno: 5. 12. 2021, Autor: Romana Slaninová, Profil autora: Romana Slaninová