reklama

Nadýchané vdolečky s pudinkovým krémem aneb Něco extra i pro výjimečně mlsné jazýčky

Jako dítě si s oblibou pochutnávala na babiččiných neodolatelných vdolečcích, v dospělosti je s úspěchem a s malým vylepšením – totiž vdolečky s pudinkovým krémem – začala připravovat sama a nyní se o své rodinné stříbro na talíři podělila Iveta Štampachová ze Žinkovy u Nepomuka s také mlsným Láďou Hruškou.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Co budeme potřebovat na vdolečky s pudinkovým krémem

Na vdolečky

  • ½ kostky droždí
  • mléko
  • 330 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 30 g cukru
  • 1 vejce
  • rozpuštěné sádlo
  • tuk na smažení
  • moučkový cukr na posypání

Na pudinkový krém

  • 300 ml mléka
  • 1 balení pudinku s vanilkovou příchutí
  • 3 lžíce cukru
  • 85 g másla
  • rum
Co budeme potřebovat na vdolečky s pudinkovým krémem
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Co budeme potřebovat na vdolečky s pudinkovým krémem

Jak budeme postupovat při výrobě vdolečků s pudinkovým krémem

1. krok

Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Zaděláme kvásek
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Zaděláme kvásek

2. krok

Do domácí pekárny nebo kuchyňského robotu nasypeme mouku, osolíme ji, přidáme cukr, jedno celé vejce, přilijeme rozpuštěné sádlo (pozor, nesmí být horké!) a kvásek. Necháme hníst asi 30 minut.

Na hnětení použijeme domácí pekárnu
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Na hnětení použijeme domácí pekárnu

3. krok

Mezitím si připravíme pudinkový krém. Pudink připravíme podle návodu na obale, ovšem vaříme pouze z 300 ml mléka, abychom získali hustý pudink.

Příprava pudinkového krému
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Příprava pudinkového krému

4. krok

Pudink necháme vychladnout a poté do něj pomocí ručního šlehače vmícháme máslo a trochu rumu.

Vmícháme máslo
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Vmícháme máslo

5. krok

Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a posypeme moukou. Těsto zlehka vyválíme.

Vyválíme těsto
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Vyválíme těsto

6. krok

Z vyváleného těsta  obrácenou skleničkou vykrajujeme malá kolečka.

Vykrájíme vdolky
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Vykrájíme vdolky

7. krok

V hlubší pánvi rozpálíme tuk a vdolečky smažíme dozlatova, tedy zhruba minutu z každé strany. Necháme je vychladnout.

Osmažíme
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Osmažíme

8. krok

Vychladlé vdolečky podélně překrojíme tak, že řez nevedeme až úplně dokonce, aby zůstaly obě půlky spojené.

Rozřízneme
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Rozřízneme

9. krok

Pudinkovým krémem naplníme cukrářský pytlík a krémem plníme vnitřky vdolečků.

Naplníme
i (Zdroj: Archiv FTV Prima, se svolením FTV Prima)
Naplníme

Hotové vdolečky vyskládáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!!!

Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky

Publikováno: 18. 10. 2017, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška

Mohlo by vás dále zajímat