reklama

Nadýchané vdolečky s pudinkovým krémem aneb Něco extra i pro výjimečně mlsné jazýčky

Jako dítě si s oblibou pochutnávala na babiččiných neodolatelných vdolečcích, v dospělosti je s úspěchem a s malým vylepšením – totiž vdolečky s pudinkovým krémem – začala připravovat sama a nyní se o své rodinné stříbro na talíři podělila Iveta Štampachová ze Žinkovy u Nepomuka s také mlsným Láďou Hruškou.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.
Vdolečky 1
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 1

Co budeme potřebovat na vdolečky s pudinkovým krémem

Na vdolečky

  • ½ kostky droždí
  • mléko
  • 330 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 30 g cukru
  • 1 vejce
  • rozpuštěné sádlo
  • tuk na smažení
  • moučkový cukr na posypání

Na pudinkový krém

  • 300 ml mléka
  • 1 balení pudinku s vanilkovou příchutí
  • 3 lžíce cukru
  • 85 g másla
  • rum
Vdolečky 11
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 11

Jak budeme postupovat při výrobě vdolečků s pudinkovým krémem

1. krok

Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Vdolečky 10
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 10

2. krok

Do domácí pekárny nebo kuchyňského robotu nasypeme mouku, osolíme ji, přidáme cukr, jedno celé vejce, přilijeme rozpuštěné sádlo (pozor, nesmí být horké!) a kvásek. Necháme hníst asi 30 minut.

Vdolečky 9
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 9

3. krok

Mezitím si připravíme pudinkový krém. Pudink připravíme podle návodu na obale, ovšem vaříme pouze z 300 ml mléka, abychom získali hustý pudink.

Vdolečky 2
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 2

4. krok

Pudink necháme vychladnout a poté do něj pomocí ručního šlehače vmícháme máslo a trochu rumu.

Vdolečky 8
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 8

5. krok

Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a posypeme moukou. Těsto zlehka vyválíme.

Vdolečky 7
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 7

6. krok

Z vyváleného těsta  obrácenou skleničkou vykrajujeme malá kolečka.

Vdolečky 6
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 6

7. krok

V hlubší pánvi rozpálíme tuk a vdolečky smažíme dozlatova, tedy zhruba minutu z každé strany. Necháme je vychladnout.

Vdolečky 5
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 5

8. krok

Vychladlé vdolečky podélně překrojíme tak, že řez nevedeme až úplně dokonce, aby zůstaly obě půlky spojené.

Vdolečky 4
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 4

9. krok

Pudinkovým krémem naplníme cukrářský pytlík a krémem plníme vnitřky vdolečků.

Vdolečky 3
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vdolečky 3

Hotové vdolečky vyskládáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!!!

Publikováno: 18. 10. 2017, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška

Mohlo by vás dále zajímat