Jako dítě si s oblibou pochutnávala na babiččiných neodolatelných vdolečcích, v dospělosti je s úspěchem a s malým vylepšením – totiž vdolečky s pudinkovým krémem – začala připravovat sama a nyní se o své rodinné stříbro na talíři podělila Iveta Štampachová ze Žinkovy u Nepomuka s také mlsným Láďou Hruškou.
Co budeme potřebovat na vdolečky s pudinkovým krémem
Na vdolečky
- ½ kostky droždí
- mléko
- 330 g hladké mouky
- špetka soli
- 30 g cukru
- 1 vejce
- rozpuštěné sádlo
- tuk na smažení
- moučkový cukr na posypání
Na pudinkový krém
- 300 ml mléka
- 1 balení pudinku s vanilkovou příchutí
- 3 lžíce cukru
- 85 g másla
- rum
Jak budeme postupovat při výrobě vdolečků s pudinkovým krémem
1. krok
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek.
2. krok
Do domácí pekárny nebo kuchyňského robotu nasypeme mouku, osolíme ji, přidáme cukr, jedno celé vejce, přilijeme rozpuštěné sádlo (pozor, nesmí být horké!) a kvásek. Necháme hníst asi 30 minut.
3. krok
Mezitím si připravíme pudinkový krém. Pudink připravíme podle návodu na obale, ovšem vaříme pouze z 300 ml mléka, abychom získali hustý pudink.
4. krok
Pudink necháme vychladnout a poté do něj pomocí ručního šlehače vmícháme máslo a trochu rumu.
5. krok
Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a posypeme moukou. Těsto zlehka vyválíme.
6. krok
Z vyváleného těsta obrácenou skleničkou vykrajujeme malá kolečka.
7. krok
V hlubší pánvi rozpálíme tuk a vdolečky smažíme dozlatova, tedy zhruba minutu z každé strany. Necháme je vychladnout.
8. krok
Vychladlé vdolečky podélně překrojíme tak, že řez nevedeme až úplně dokonce, aby zůstaly obě půlky spojené.
9. krok
Pudinkovým krémem naplníme cukrářský pytlík a krémem plníme vnitřky vdolečků.
Hotové vdolečky vyskládáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!!!
Publikováno: 18. 10. 2017, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška