Osvědčeným receptům kraluje luxusní řecký dezert kalamaki. A není třeba za ním jezdit daleko, protože paní Blanka Michalíková ze Štěpánkovic u Opavy prozradila svůj vlastní, vylepšený recept, ve kterém chytře zkombinovala starý rodinný recept na nepečené pudinkové řezy s tradičním řeckým dezertem.
Co budeme potřebovat
- 750 ml mléka
- cukr
- 3 pudinky v prášku s vanilkovou příchutí
- 2 zakysané smetany
- 1 želatinový ztužovač na nepečené zákusky
- sušenky
- 4 cl tuzemáku
- 2 smetany na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilinový cukr
- hořkou čokoládu

Jak budeme postupovat
1. krok
Mléko nalijeme do rendlíku, přisypeme cukr a pudinkový prášek a za stálého míchání přivedeme k varu. Uvařený pudink necháme vychladnout.

2. krok
Vychladlý pudink přendáme do mísy a k němu přidáme obě zakysané smetany a želatinový ztužovač. Ručním šlehačem vyšleháme.

3. krok
Dno dortové formy vyskládáme libovolnými sušenkami a zalijeme pudinkovým krémem. Povrch pudinkové vrstvy uhladíme stěrkou a poklademe další vrstvou sušenek. Zlehka zakápneme tuzemákem.

4. krok
Ručním šlehačem vyšleháme šlehačku, do které přidáme jeden ztužovač a vanilinový cukr. Šlehačku naneseme na dort a posypeme hoblinami strouhané hořké čokolády.

5. krok
Vložíme do lednice a necháme nejméně dvě hodiny ztuhnout.

Nejlepší je nechat moučník v lednici přes noc – tedy, pokud tam do rána vydrží...
Publikováno: 11. 10. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška