reklama

Tuto dobrotu bez cukru si můžete vychutnávat každý den i v zimním období

Také se v létě neumíte obejít bez zmrzliny? Pak vám Láďa přináší recept na dokonalé tvarohové nanuky. Jsou plné bílkovin a bez cukru, takže si je bez obav můžete dopřávat nehledě na roční období. Pustě se do nich a už nikdy nesáhnete po zmrzlině v obchodě.

Připravit si tvarohový nanuk bez cukru můžete velmi snadno i vy (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Na tvarohové nanuky si nachystejte:

  • vaničku tvarohu
  • kelímek zakysané smetany
  • smetanu ke šlehání

Do misky dejte tvaroh z vaničky a přidejte zakysanou smetanu. Můžete lehce přisladit medem nebo moučkovým cukrem.

Přidejte tvaroh
Přidejte tvaroh (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Smetanu ke šlehání nalijte do vhodné nádoby a vyšlehejte šlehačem dotuha. Pak ji přidejte do směsi tvarohu a zakysanky a lehce promíchejte metlou.

Smetanu vyšlehejte, ale nepřešlehejte
Smetanu vyšlehejte, ale nepřešlehejte (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Hotovou směs pak dejte do formiček na nanuky. Přidejte špachtle, na kterých budete nanuky držet. Dejte do mrazáku a těšte se na mraženou dobrotu. Pokud byste neměli tvořítka na nanuky, můžete použít i kelímky od jogurtů.

Směs nalijte do tvořítek, vložte nanuková dřívka a nechte ztuhnout v mrazáku
Směs nalijte do tvořítek, vložte nanuková dřívka a nechte ztuhnout v mrazáku (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Variace s ovocem:

Můžete zkusit do směsi přidat i různé ovoce. Zkuste to třeba takto:

  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • smetana ke šlehání
  • 250 g jahod
  • trošku citronové šťávy
  • lžíce medu nebo cukru

 Vyšlehejte šlehačku hezky dotuha. Jogurt smíchejte s medem nebo cukrem a přidejte i citronovou šťávu. Jahody nasekejte na kousky. Pak všechno smíchejte dohromady. Dejte do formiček a nechte zmrazit.

Přidáním ovoce vám vznikne úžasná mražená pochoutka
Přidáním ovoce vám vznikne úžasná mražená pochoutka (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Nebo také takto:

  • 2 vaničky tvarohu
  • polovina kelímku smetany ke šlehání
  • 1 banán
  • 3 lžíce kakaa
  • moučkový cukr dle chuti

Banán nejprve rozmačkejte vidličkou. Čím měkčí a zralejší bude, tím to půjde lépe a také bude sladší. Nebudete potom muset přidávat tolik cukru. Smetanu vyšlehejte a přidejte tvaroh, rozmačkaný banán a případně cukr. Asi půlku vzniklé směsi přendejte do druhé nádoby a přidejte k ní kakao. Vezměte formičky na nanuky a dávejte do nich po lžící směsi pěkně na střídačku. A pak s nimi honem do mrazáku.

Tip:

Nanuky si po vytažení z mrazáku můžete ještě namočit do rozpuštěné hořké nebo i mléčné či bílé čokolády. A než ztuhne, můžete ji ještě vložit třeba do nasekaných oříšků.

Nanuk připravte i vašemu pejskovi:

Publikováno: 25. 9. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová