reklama

Co vám ušetří čas v kuchyni? 5 praktických vychytávek

Většina z nás je zvyklá mít v kuchyni řadu kuchyňských pomocníků, na které akorát sedá prach a využití pro ně najdeme maximálně jednou do roka. Přitom právě výběr těch správných spotřebičů, které by měly být v první řadě funkční, praktické a lehce obslužné, nám může ušetřit nejen čas strávený v kuchyni, ale také úložný prostor a peníze.

Co vám ušetří čas v kuchyni? 5 praktických vychytávek (Zdroj: Tesla)

Pomocník do kuchyně, se kterým zvládnete téměř vše

Multifunkční tlakový hrnec by neměl chybět v žádné kuchyni domácnosti, která chce vařit zdravě, chutně, ale hlavně efektivně. Kromě toho, že zachovává chuť i všechny živiny, je velmi všestranný – můžete v něm připravit téměř cokoliv od rýže, přes těstoviny, vývary, brambory a vajíčka až po jogurty. Funguje v podstatě jako 10 v 1. Má množství funkcí, jako je ohřev, smažení, vaření pod tlakem, pomalé vaření nebo možnost odloženého startu. Oproti běžným tlakovým hrncům je také daleko bezpečnější. Nespornou výhodou takového hrnce je také úspora času a energie. Slibuje totiž až o 70 % rychlejší vaření než v běžném hrnci, což se rozhodně vyplatí.

Hodí se jak do běžné domácnosti, tak i třeba na dovolenou
Hodí se jak do běžné domácnosti, tak i třeba na dovolenou (Zdroj: Tesla)

Maso jako z pravé letní grilovačky za jakéhokoliv počasí

Pokud milujete atmosféru letních grilovaček a vůni a chuť šťavnatého masa, kontaktní gril je rozhodně to pravé pro vás. Není nutné mít zahradu ani balkon, jako jste u klasického grilování zvyklí, dokonce může být venku klidně i sněhová vánice. S kuchyňským kontaktním grilem si jakékoliv maso, ale také jiné pochoutky jako zeleninu, sýry nebo dokonce zapečené panini, připravíte celoročně z pohodlí vaší kuchyně. Kontaktní gril navíc griluje z obou stran, je tedy rychlejší a vy se nemusíte strachovat, že maso otočíte pozdě. Kromě grilování zvládne i zapékat a opékat, opět se tedy jedná o pomocníka, kterého budete využívat velmi často.

Kontaktní gril připraví maso přesně tak, jak chcete
Kontaktní gril připraví maso přesně tak, jak chcete (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Není nad čerstvé pečivo

Čerstvému pečivu k snídani se zkrátka nic nevyrovná. Komu by se však chtělo každé ráno vyskočit z vyhřáté postele a běžet pro něj do nejbližšího obchodu? Díky domácí pekárně si výborný chleba můžete připravit i doma. Provoní celý byt, vydrží déle čerstvý a co je hlavní, skvěle chutná. Domácí pekárny jsou navíc překvapivě rozmanité. Pokud si myslíte, že chlebem to začíná a končí, jste na omylu. V pekárně si můžete připravit i bagety, rohlíky, vánočky, ale třeba také velmi oblíbený banánový chlebíček.

S pekárnou budete mít vždy čerstvé pečivo jako z pekárny
S pekárnou budete mít vždy čerstvé pečivo jako z pekárny (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Nevyhazujte potraviny. Dobře je skladujte!

Každý z vás jistě zažil situaci, kdy při úklidu lednice objevil potraviny, na které jednoduše zapomněl a nezbylo tak nic jiného, než je vyhodit. Právě vzduch je klíčovým faktorem pro prodloužení trvanlivosti potravin. Když zamezíte přístupu vzduchu k potravinám, doba trvanlivosti se může prodloužit až pětkrát. K tomu vám v kuchyni rychle a snadno poslouží vakuovačka. Potraviny vložíte do skleněné nádoby či speciálního plastového sáčku a vzduch odsajete. Po pořízení této vychytávky již nehrozí žádné zbytečné plýtvání potravinami a jejich vyhazování do koše.

Vakuovačku využijete jak při uchovávání potravin, tak při vaření
Vakuovačku využijete jak při uchovávání potravin, tak při vaření (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))

Polévka ve chvilce bez zdlouhavého míchání

S přípravou polévek, ale také omáček, koktejlů, smoothies a přesnídávek vám pomůže praktický polévkovar. Do nádoby s varným dnem stačí vložit suroviny, vybrat z několika programů a jen počkat na hotovou polévku. Využít ho můžete i jako klasický mixér, jedná se tedy opět o multifunkční přístroj, který ve vaší kuchyni jistě najde své uplatnění.

Publikováno: před týdnem, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce