Rodina a sousedé, málo a chabě žasnou nad obrovskou úrodou vašich rajčat? Dejte jim ještě šanci. Vyrobte si svůj domácí curry kečup. Dejte jim ochutnat a uvidíte tu reakci.
Co budete potřebovat na domácí curry kečup
- 2 sklenice o objemu 300 ml
- 3 masitá rajčata
- hrst cherry rajčátek
- 2 žlutá rajčátka
- 1 šalotku
- 1 jarní cibulku
- 4 lžíce rajského protlaku
- 2 lžičky žluté curry pasty
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička sušeného zázvoru
- jablečný ocet
- med
- majoránku
- kajenský pepř
- sůl
- vodu
- šťávu z půlky citronu
- olivový olej
Jak na domácí curry kečup
1. krok
Do hrnce na rozpálené plotýnce vsypte třtinový cukr, pak obě cibulky a míchejte. Po chvilce zakápněte olivovým olejem. Míchejte, až celá směs začne karamelizovat.
2. krok
Přidejte protlak, jablečný ocet a nakrájená rajčata.
3. krok
Přidejte trochu vody a med a nechte 15-20 minut zvolna probublávat.
4. krok
Na závěr přidejte žlutou curry pastu, kajenský pepř, majoránku, sušený zázvor a špetku soli.
5. krok
Na úplný závěr přidejte šťávu z půlky citronu.
6. krok
Promíchejte, nechte trochu vychladnout a plňte do sklenic. Pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru.
Prima tip
Pro pikantní chuť můžete ve čtvrtém kroku přidat pár chilli semínek. Pokud dáváte přednost kečupu s jemnější a sladší chutí, máme pro vás recept na domácí kečup slazený stévií.
Publikováno: 28. 9. 2017, Autor: Veronika Nováková, Profil autora: Veronika Nováková