Jestliže jste se museli z nějakého důvodu vzdát laktózy, nezoufejte. Připravili jsme pro vás několik bezlaktózových receptů, jejichž příprava je jednoduchá a výsledek vás ohromí. Pojďme na to!
Bramborový nákyp s Lactofree tvarohem
Co budete potřebovat:
- 200 g brambor
- 150 g žampiónů
- 1 ks rajské
- 1 ks vejce
- 180 g jemného bezlaktózového tvarohu
- 50 g parmazánu
- bylinky dle chuti
- sůl, pepř
Brambory uvařte, rozmačkejte a vložte do připravené formy, přidejte nakrájené žampióny a rajče. Oddělte bílek a žloutek. Smíchejte tvaroh, špetku soli a pepře, nasekané bylinky a žloutek. Ušlehejte bílek se špetkou soli na sníh a přidejte do hotové směsi. Tu nalijte na brambory, posypejte nastrouhaným parmazánem a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 15 minut.
Kuřecí plátky s citronovo-bylinkovou omáčkou
Co budete potřebovat:
- 1 ks bezlaktózové smetany na vaření
- 4 plátky kuřecích prsou
- 4 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce hladké mouky
- středně velká cibule
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 g čerstvé petrželky
- 2 lžičky sušených italských bylinek
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Každý plátek kuřete zastříkáme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v mouce. V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Přendáme na talíř. Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu, zalijeme vývarem a vaříme cca 6 minut. Přidáme smetanu a vaříme dalších cca 5 minut. Omáčku zahustíme dle potřeby hladkou moukou. Poté ochutíme citronem, přidáme bylinky a vložíme zpět plátky masa, které zahřejeme na teplotu vhodnou k okamžitému servírování.
Dobrou chuť!
Upečte si s námi skvělý bezlepkový dort:
Publikováno: 16. 8. 2021, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce