Domácí jablečný závin je nepřekonatelná podzimní klasika, ovšem ani takový tekutý štrúdl si ve své lahodnosti s tímto tradičním zákuskem v ničem nezadá. Svůj vyhlášený a supertajný recept z rodinného stříbra prozradil pan Vladimír Jirků ze Šluknova.
Co budeme potřebovat
- 3 l jablečného džusu (100%)
- 1 l tuzemáku
- 2 balení celé skořice
Jak budeme postupovat
1. krok
Do velkého hrnce nalijeme jablečný džus i tuzemák a přihodíme skořici.
2. krok
Tekutinu v hrnci jemně promícháme vařečkou.
3. krok
Hrnec zakryjeme utěrkou a necháme 24 hodin rozležet při pokojové teplotě.
4. krok
Potom přelijeme do lahví a můžeme si ťuknout.
Jak vám tekutý štrúdl chutná?
Publikováno: 31. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška