Ne každý z nás ji má pravidelně na talíři, přesto tento zázrak jménem červená řepa doporučují k pravidelné konzumaci nejen všichni lékaři.
Tato na první pohled obyčejná, ve skutečnosti však superpotravina obsahuje důležité minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek, má také vysoký obsah vitaminů C a E a schopnost regenerovat buňky, kůži, kosti, cévy, pomáhá při zažívacích potížích. O to, jak ji nenásilně, chutně zabalenou do malinového hávu zařadit do svého jídelníčku, se s Láďou Hruškou podělila paní Božena Dvořáková.
Co budeme potřebovat na malinovku z červené řepy
- 4 středně velké červené řepy
- 2 l vody
- 1,5 kg cukru
- 2 g kyseliny citronové
- 1 lahvičku malinové tresti
Jak budeme postupovat při výrobě malinovky z červené řepy
1. krok
Bulvy červené řepy oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, postavíme na plotnu a necháme půl hodiny vařit.

2. krok
Vodu z vaření slijeme do jiného hrnce. Uvařenou dužinu necháme vystydnout a můžeme použít například do salátu.

3. krok
Do řepného vývaru postupně sypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. Poté přidáme jednu lžičku kyseliny citronové, která bude sloužit jako přírodní konzervant, a vlijeme malinovou tresť. Vše důkladně promícháme.

4. krok
Hotový sirup ještě za horka přelijeme do připravených lahví.

Popíjíme naředěné vodou v poměru, který nám vyhovuje. Na zdraví!
Zdroj: pořad Vychytávky Ládi Hrušky, dtest.cz, www.denik.cz
Publikováno: 26. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška