Marinovaná krkovička patří neodmyslitelně ke klasice českého grilování. Klidně u ní můžeme zůstat i nadále, ovšem zkusme si ji připravit tentokrát po srbsku podle originálního receptu, který pro nás od svých přátel odkoukal Láďa Hruška. Maso nám bude nejen moc chutnat, ale také nás potěší časovou nenáročností. Rychlost oceníme zvláště teď koncem léta, kdy už se dny krátí... A než se krkovička po srbsku ugriluje, uděláme si velice jednoduchou, ale o to chutnější omáčku, u níž nemusíme přemýšlet, zda máme raději kečup nebo tatarku – prostě si dáme oboje.
Co budeme potřebovat na krkovičku po srbsku
- krkovičku
- ½ hrnku oleje
- 2 lžičky sušeného zeleninového koření
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky nebo chilli
- 1 lžička sušeného česneku
- kečup
- tatarskou omáčku
Jak budeme postupovat při kuchtění krkovičky po srbsku
1. krok
Na marinádu nalijeme olej do větší mísy a přisypeme sypké koření. Vše důkladně promícháme.
2. krok
Maso ponoříme na chvíli do marinády a hned poté ho rozložíme na rozehřátý gril.
3. krok
Než bude maso hotové, vyrobíme si chutnou omáčku smíchám kečupu a tatarky v poměru 1 :1. Podáváme k upečenému masu.
Ke krkovičce můžeme přikusovat čerstvé křupavé pečivo a neměli bychom zapomenout ani na zeleninu.
Publikováno: 24. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška