reklama

Upečte si skvělý jablečný koláč s pudinkem

Máte-li chuť si upéct nějaký nový dezert, který bude navíc svěží i smetanový, zkuste tento luxusní koláč s jablky, tvarohem a šlehačkou. V kombinaci s piškotovým těstem a vanilkovým pudinkem vás jistě oslní a zařadíte ho mezi své oblíbené recepty.

i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Upečte si luxusní jablečné řezy (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Na piškotové těsto:

  • 4 vejce - schovejte si skořápky, poradíme vám, jak je následně využít
  • 160 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • citronové kůry

Na náplň:

Na potření:

  • tvaroh
  • smetanu ke šlehání
  • cukr krupice
  • strouhanou čokoládu na posypání
Ingredience
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Připravte si všechny ingredience

Korpus koláče bude piškotový. 4 celá vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Pak přidejte olej a ještě prošlehejte, aby se dokonale spojily. Přisypejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a trochou nastrouhané citronové kůry.

Máte rádi ovocné koláče? Vyzkoušejte také obrácený citrusový koláč s pomeranči podle našeho receptu.

Míchání těsta
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Připravte si těsto

Těsto nalijte na plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem a dejte do předehřáté trouby. Při 150 °C pečte, než piškot vyskočí. Měl by mít hezkou narůžovělou barvu.

Lití těsta
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Těsto vlijte na plech

Jablka oloupejte a očistěte. Nakrájejte je na kostičky. Ty dejte do hrnce, podlijte trochou vody a chvíli povařte, aby byla měkčí. Mezitím smíchejte pudinkový prášek s vodou.

Krájení jablek
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Nakrájejte očištěná jablka

Do rozvařených jablek přisypejte cukr, přilijte pudink a povařte, jak jste zvyklí. Tedy dvě až tři minuty do zhoustnutí.

Pudink
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
K jablkům vlijte pudink

Nalijte směs na korpus a nechte vychladnout a ztuhnout. V zimě na balkon, v létě do ledničky.

Směs jablek
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Uvařenou směs jablek vlijte na upečený korpus

 Smetanu ke šlehání vyšlehejte, přidejte trochu cukru a nakonec i tvaroh. Směs ještě prošlehejte do hladka. Naneste na korpus s jablky. Na závěr můžete ještě posypat nastrouhanou čokoládou. A užívat si luxusní chuti.

Šlehačka
i (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Vyšlehanou smetanu smíchejte s tvarohem a vlijte na jablečnou směs. Nechte vychladit

Dobrou chuť!

Máte rádi také jablečný štrůdl? Vyzkoušejte si připravit jablečné štrůdl sněky z listového těsta, které všechny oslní nejen chutí, ale také vzhledem.

Zbyla vám jablka? Upečte si perník!

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

TIP:

Pěstujete si vlastní jablka? Poradíme vám, jak si usnadnit jejich sběr. Přečtěte si i náš další článek. Při velké úrodě jablek můžete také vyzkoušet recept na luxusní žemlovku.

Publikováno: 11. 6. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová