Také máte rádi ovocné bublaniny, ale musí být jemné a vláčné a nesmí drhnout v krku? Pak vyzkoušejte skvělý zákusek, kterému k dokonalosti dopomohla bublinková minerálka.
Co budete potřebovat na bublaninu se švestkami
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky cukru
- 1 hrnek perlivé minerálky (klidně ochucené, hodí se příchuť podle typu použitého ovoce)
- 4 vejce
- 200 g hery
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- kousek hery a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Jak na bublaninu se švestkami
1. krok
Kouskem hery vymažte hlubší plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou.
2. krok
Smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěnou heru a opět promíchejte.
3. krok
Nakonec přilejte minerálku, která těsto pěkně napění.
4. krok
Půl těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře.
5. krok
Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta.
6. krok
Druhou polovinou těsta zakryjte, pokud možno, všechno ovoce.
7. krok
Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu.
8. krok
Hotový zákusek pocukrujte a podávejte třeba ozdobený meduňkovými lístky a jedlými květy. V našem případě je to kakost.
Prima tip
Jedlých květů najdete na zahradě celou řadu. Vhodné jsou například i růže, obyčejné sedmikrásky, fialky nebo lichořeřišnice.
Publikováno: 29. 8. 2017, Autor: Simona Sedláčková, Profil autora: Simona Sedláčková