reklama

Báječně jemná bublanina se švestkami: Vyzkoušejte zdobení jedlými květy

Také máte rádi ovocné bublaniny, ale musí být jemné a vláčné a nesmí drhnout v krku? Pak vyzkoušejte skvělý zákusek, kterému k dokonalosti dopomohla bublinková minerálka.

Co budete potřebovat na bublaninu se švestkami

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek perlivé minerálky (klidně ochucené, hodí se příchuť podle typu použitého ovoce)
  • 4 vejce
  • 200 g hery
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • kousek hery a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Jak na bublaninu se švestkami

1. krok

Kouskem hery vymažte hlubší plech na pečení a vysypte jej hrubou moukou.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 2
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 2 (Zdroj: Simona Sedláčková)

2. krok

Smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr, pak přidejte vejce a rozpuštěnou heru a opět promíchejte.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 3
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 3 (Zdroj: Simona Sedláčková)

3. krok

Nakonec přilejte minerálku, která těsto pěkně napění.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 4
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 4 (Zdroj: Simona Sedláčková)

4. krok

Půl těsta vlijte na plech a vařečkou ho roztáhněte do rohů – těsto je tužší, samo se nerozprostře.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 5
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 5 (Zdroj: Simona Sedláčková)

5. krok

Švestky vypeckujte, nakrájejte na čtvrtiny a poklaďte jimi celou plochu těsta.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 6
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 6 (Zdroj: Simona Sedláčková)

6. krok

Druhou polovinou těsta zakryjte, pokud možno, všechno ovoce.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 7
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 7 (Zdroj: Simona Sedláčková)

7. krok

Bublaninu pečte v troubě, rozpálené na 220 °C. Hotovou bublaninu vyzkoušejte zapíchnutím špejle do středu.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 8
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 8 (Zdroj: Simona Sedláčková)

8. krok

Hotový zákusek pocukrujte a podávejte třeba ozdobený meduňkovými lístky a jedlými květy. V našem případě je to kakost.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 9
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 9 (Zdroj: Simona Sedláčková)

Prima tip

Jedlých květů najdete na zahradě celou řadu. Vhodné jsou například i růže, obyčejné sedmikrásky, fialky nebo lichořeřišnice.

Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 10
Báječně jemná bublanina se švestkami: Pečení s bublinkami 10 (Zdroj: Simona Sedláčková)

Publikováno: 29. 8. 2017, Autor: Simona Sedláčková, Profil autora: Simona Sedláčková