Párek v rohlíku zažene rychle pocit hladu, a pokud je páreček poctivý a opravdu z masa, tak by neměli nic namítat ani dietologové. Ale doma je s tím prostě potíž. Čím vyhloubit díru do rohlíku, jak tam nasoukat párek, aby kečup a hořčice zůstaly v něm a ne mimo. A vůbec. Než bychom připravili všechny hot dogy pro návštěvu, tak už budou zase studené. Tak si to pojďme hezky zjednodušit a vychytat. Místo velkých si s Láďou Hruškou uděláme malé…
Co budete potřebovat
- 4 rohlíky nebo 1 velkou francouzskou bagetu
- 4 kvalitní vídeňské párky
- 1 cibuli
- kečup nebo hořčici
Jak budete postupovat
1. krok
Rozehřejte troubu na 200 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na slabší kolečka. Rozložte je na pečicí papír a dejte do trouby na pár minut, aby změkly a mírně zezlátly na okraji.
2. krok
Rohlíkům mezitím ukrojte „prdelky“ a nakrájejte na třetiny; bagetu na 4 až 5cm špalíčky.
3. krok
Opačným koncem vařečky do nich udělejte důlky.
4. krok
Párečky rozkrojte na půlky a zasuňte do rohlíků, vyskládejte na plech s pečicím papírem.
5. krok
Nahoru kápněte kečup nebo hořčici a navrch dejte cibulové kolečko z trouby.
6. krok
Na pár minut dejte zapéci do trouby na 160 °C.
Dobrou chuť!!!
Publikováno: 24. 7. 2017, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška