S velikonočním makovým závinem okusíte, jak chutnají tradiční Velikonoce

Makovou směs rovnoměrně rozprostřete po celé ploše těsta. Volné nechte pouze okraje
Makovou směs rovnoměrně rozprostřete po celé ploše těsta. Volné nechte pouze okraje (zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))
Moderní rychlý makový koláč stihnete upéct během pár chvilek Makový závin v slovanských zemích vždy patřil na slavnostní stůl. Pekl se tradičně v období Velikonoc a také na Vánoce Skutečně tradiční makový závin se ve Slezsku neobejde bez oříšků, rozinek a kandované pomerančové kůry. Povrch kryje citronová poleva Makový závin se peče z tradičních a dnes běžně dostupných potravin Makovou směs rovnoměrně rozprostřete po celé ploše těsta. Volné nechte pouze okraje Výroba makového koláče byla v minulosti poměrně náročným úkonem. Nejnáročnější bylo připravit makovou náplň Moderní makový koláč je ideální pro pečení na poslední chvíli. Jeho výhodou je i to, že neobsahuje žádnou mouku, takže je vhodný i pro celiaky
 Zobrazit celou galerii
reklama