Velikonočního beránka si můžete upéct i bez formy. Pokud chcete k letošním Velikonocům netradičního beránka na plech nebo jen něco jednoduchého k zakousnutí, sáhněte po tomto receptu.

Tento dezert pečený na plechu je jednoduchý na přípravu. Stačí vám plech nebo pekáček, biskupské těsto budete mít hotové za pár minut. Díky kandovanému ovoci bude plný chutí a nastrouhaná jablíčka mu dodají vláčnost. Tak hurá do toho.
Na těsto si připravte:
- 7 bílků (žloutky dejte stranou a připravte si z nich třeba žloutkové cukroví nebo omeletu)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- kandované a sušené ovoce — rozinky nebo brusinky
- ½ hrnku cukru (bílého nebo třtinového)
- 6 lžic oleje
- kypřicí prášek do pečiva
- 2 jablka nastrouhaná nahrubo
- suroviny na čokoládovou polevu — čokoládu, pecičky nebo polevu v sáčku

Postup:
Plech nebo pekáček si vyložte pečicím papírem, nebo vymažte tukem a vysypte moukou či strouhankou, troubu předehřejte na 180 °C.

Z bílků a cukru vyšlehejte tuhý sníh a přidejte všechny ostatní suroviny, pak dobře opatrně promíchejte.

Vylijte na plech a pečte při 180 °C zhruba 30 minut. Pěkně do růžova.

Po vyndání z trouby polijte rozpuštěnou čokoládovou polevou a po vychladnutí můžete podávat. Dobrou chuť!

Publikováno: 29. 3. 2021, Autor: Lenka Tajbrová, Profil autora: Lenka Tajbrová