Svátek svatého Valentýna je tu opět po roce a my znovu přemýšlíme, čím své drahé polovičce tento den zpříjemnit. Večeře v oblíbené restauraci jsou letos mimo, takže nám zbývá jen romantická procházka zasněženou krajinou a pohoštění doma se záplavou lístků rudých růží a večeře ve dvou. A přesto si můžeme tento den zpříjemnit malým překvapením. Připravte na večer jahody máčené v čokoládě.

Svátek svatého Valentýna přivítejte jahodami v čokoládě
Ke svátku svatého Valentýna patří romantika, láska, dárečky, červená, růžová nebo zlatá barva, ale také sladkosti či šampaňské. A když většinu těchto věcí spojíme dohromady, vyjde nám úžasný, a přitom jednoduchý dezert. Jahody máčené v čokoládě.

Jahody naštěstí seženeme i v únoru, aniž bychom museli v horách hledat 12 měsíčků a smlouvat s nimi o pár plodů. Jen počítejte s tím, že dovozové jahody jsou opravdu obrovské díky pěstování ve speciálních sklenících. Ale ono to zase tak moc nevadí.
Jahody obsahují vitamíny C a D, mají vysoký obsah manganu a draslíku, který chrání naše srdce, jsou plné antioxidantů a udržují nízkou hladinu cukru v krvi.
Co budeme potřebovat:
- čerstvé omyté jahody
- čokoládu na vaření
- cukrářské zdobení (posyp, cukrové perličky a další)

Postup výroby:
Jahody omyjeme a pečlivě osušíme.
Na plotnu si připravíme vodní lázeň. Do kastrůlku dáme čokoládu na vaření. Můžeme si vybrat jakou budeme chtít. Lze smíchat i několik druhů dohromady. Velmi efektně se na jahodách bude vyjímat rubínová čokoláda, což je novinka na trhu. Vyrábí se z rubínových kakaových bobů a má mírně nakyslou chuť asi jako lesní plody. Pokud jí neseženeme, a přesto bychom růžovou čokoládu chtěli, jednoduše do rozpuštěné bílé čokolády přidáme pár kapek potravinářské červené barvy.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

Následně v ní budeme namáčet jahody.
Pokud se bojíme, že se nám jahody odtrhnou od okvětních lístků u stopky, můžeme je napíchnout na párátko nebo špejli.

Jahody v čokoládě na závěr posypeme barevným posypem nebo drobnou cukrářskou dekorací.
Párátko či špejli nemusíme odstraňovat, uvážeme na ně barevnou mašličku a dekorace je dokonalá.


Publikováno: 12. 2. 2021, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová