Láska prochází žaludkem! O tom není pochyb. Toustový chleba, vejce, džem a párky jsou naprosto běžné suroviny, ale Láďa Hruška má recept, jak z nich vykouzlit vychytanou zamilovanou snídani. A má variantu pro masožravce i sladkožravce! Prvomájová slaná a sladká srdíčka promění obyčejné ráno v dokonalý zážitek. Dobrou chuť!
Co na prvomájová srdíčka potřebujeme
- tenké párky
- vejce
- olej
- zeleninu a bylinky (např. jarní cibulka, hlávkový salát, libeček, petrželka…)
- špejle
- toustový chléb
- máslo
- jahodový džem
- 1,5 l PET lahev seříznutá pod hrdlem jako trychtýř – poslouží jako vykrajovátko
- menší vykrajovátko na cukroví, nejlépe ve tvaru srdce
Jak při přípravě prvomájových srdíček postupovat
1. krok: z párku vytvoříme srdce
Na párkové srdce rozkrojíme párky podélně na půlku téměř dokonce – obrátíme rozříznuté konce směrem od sebe a dolů k sobě – zašpejlujeme do tvaru srdce.
2. krok: párkové srdce opečeme
Položíme na pánev s rozehřátou kapkou oleje. Dovnitř rozklepneme vajíčko, osolíme, opepříme a posype nasekanou jarní cibulkou. Podáváme na toustu se zeleným listem salátu.
3. krok: kytička z párku a žloutku
Na kytičku párek rozřízneme podélně na půl. Po celé délce nakrájíme ostrým nožem jako okvětní lístky. Konce párku spojíme špejlí. Oddělíme žloutek od bílku. Kytičku z párku osmahneme na pánvi se žloutkem uprostřed. Podáváme třeba s listem petrželky nebo stonkem a listem libečku.
4. krok: z chleba vykrájíme kolečka
Z PET lahev seřízneme pod hrdlem jako trychtýř a vykrojíme z toastového chleba sudý počet koleček.
5. krok: celá kolečka potřeme máslem a džemem
Do středu každého druhého kolečka si vykrojíme pomocí vykrajovátka na cukroví srdíčko nebo jiný tvar. Celá kolečka chleba potřeme máslem a džemem a přiklopíme chlebem s vykrojeným srdcem.
Publikováno: 30. 4. 2018, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška