Perník je bezesporu jeden z nejoblíbenějších moučníků. Zkuste hrnkový recept na perník se strouhanými jablky a kokosem z rodinného archivu paní Mileny Holubové, který prozradila Láďovi Hruškovi. Neztrácejte čas a pusťte se do pečení, ručíme za to, že tenhle perník bude chutnat všem!
Co budeme na perník s jablky potřebovat
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- ¾ hrnku oleje
- 2 hrnky hrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 1 až 2 lžičky kakaa
- 3 až 4 jablka
- strouhaná kokos na posypání
- tuk a mouka do pekáče
Jak při přípravě perníku s jablky postupovat
1. krok: připravíme si perníkové těsto
Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr a přilijeme olej. Vyšleháme ručním šlehačem a poté přidáme mouku, oba druhy kypřicího prášku, případně také trochu kakaa a vše opět prošleháme.
2. krok: do těsta přidáme nastrouhaná jablka
Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme je do do těsta. Důkladně promícháme.
3.krok: těsto posypeme kokosem a upečeme
Hotové těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, posypeme strouhaným kokosem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut.
Publikováno: 9. 6. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška