reklama

Sekt je luxusní požitek. Proměňte se na Silvestra v barmana a zpestřete si novoroční přípitek

Silvestrovské oslavy roku 2021 budou probíhat zřejmě v poklidnějším duchu než obvykle. Zůstaňte doma s blízkými a zpestřete si sváteční večer skvělými koktejly ze sektu. Připravili jsme pro vás tři koktejly, kterými během oslav Nového roku překvapíte své blízké. Zahrajte si na barmany a pobavte sebe i přátele.

i (Zdroj: Rotkäppchen)
Sekt je luxusní požitek. Proměňte se na Silvestra v barmana a zpestřete si novoroční přípitek (Zdroj: Rotkäppchen)

Půlnoční překvapení s příchutí lesních plodů

Ingredience na čtyři sklenice:

  • 1 lahev sektu
  • 0, 5 l vody
  • 500 g cukru
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 250 g malin
  • 250 g jahod
  • 250 g borůvek
  • 750 ml vodky
  • 250 ml limonády s příchutí citronu
  • kostky ledu

Příprava:

  1. V malé pánvi smíchejte jahody, maliny a borůvky, cukr, vodu a citronovou šťávu. Zahřejte a nechte směs vařit po dobu 5-10 minut. Poté přelijte do misky a nechte asi 30 minut vychladnout v chladničce.
  2. Do šejkru vložte led a přidejte 2 lžíce bobulové směsi, čtvrtinu vodky a protřepejte. Nalijte do sklenice, tento postup opakujte u každé sklenice.
  3. Poté do každé sklenice přidejte limnádu a dolijte růžovým sektem. Přidejte lžičku bobulové směsi k dochucení a podávejte!

Sekt podáváme vychlazené při teplotě 6-8 °C. Doba přípravy: asi 30 minut. Doba čekání: asi 2 hodiny.

Rotkäppchen Rosé SEC_300_DPI
Sekt lososově růžové barvy má vynikající svěží květnatou vůni a sametově jemnou sladkou chuť (Zdroj: Rotkäppchen)
Půlnoční překvapení
Sekt v kombinaci s lesními plody je dokonalou harmonií chutí i barev (Zdroj: Depositphotos)

Brusinkovo pomerančový Fizz

Ingredience na jeden džbán:

  • 1 lahev sektu
  • 1 pomeranč
  • 2 šálky brusinkového džusu
  • 1/4 šálku čerstvých brusinek
  • kostky ledu

Příprava:

  1. Nakrájejte pomeranč a vložte spolu s brusinkami do džbánu.  
  2. Zalijte brusinkovou šťávou a poté nalijte sekt.
  3. Přidejte kostky ledu a zamíchejte.
  4. Podávejte do sklenic typu flétna vždy s plátkem pomeranče a brusinkami.

Sekt podáváme vychlazené při teplotě 5-7 °C. Doba přípravy cca. 10 minut.

01_RK_TRAD_SEC_bt_INT_EEU_2017
Pokud dbáte na linii, měli byste volit sekty spíše sušší, sec má okolo 17-32 g zbytkového cukru na 1 litr (Zdroj: Rotkäppchen)
Brusinkovo pomerančový Fizz
Pomeranče a brusinky ladí se sektem v rudé barvě (Zdroj: Depositphotos)

Koňakový oldfashioned

Ingredience na čtyři sklenice:

  • 1 lahev sektu
  • 20 ml koňaku
  • 12 ml hořkého likéru
  • 1 kostka cukru
  • kostky ledu

Příprava:

  1. 3 ml hořkého likéru nakapejte na kostku cukru.
  2. Kostku s cukrem vložte do sklenice typu flétna.
  3. Nalijte 5 ml koňaku do sklenice a dolijte sektem.
  4. Vložte 2 kostky ledu a podávejte.
  5. Jako ozdobu můžete použít snítku sušené levandule.
  6. Doba přípravy: cca 10 minut

Sekt podáváme vychlazené při teplotě 5-7 °C.

02_RK_TRAD_DEMISEC_bt_INT_EEU_2017
Demi sec zaručí působivý vizuální i chuťový zážitek. Má vyšší obsah cukru (Zdroj: Rotkäppchen)
Koňakový oldfashioned
Hořký likér, koňak a sekt vytvářejí úžasnou kompozici chutí (Zdroj: Depositphotos)

Publikováno: 30. 12. 2020, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce

Mohlo by vás dále zajímat

Výroba sektu v Čechách

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Šampaňské je zlatým hřebem nejedné oslavy, avšak my si ho můžeme připravit i v našich podmínkách.