Klasickou tvarohovou bábovku zná snad každý. Ale tuhle osvěžující verzi podle receptu Ládi Hrušky byste měli taky zkusit. Je plná tvarohu a ovoce - a bez cukru, takže ji s klidem mohou ochutnat i zapřisáhlí odpůrci sladkostí. Letní tvarohová bábovka je ideální dezert na horké letní dny.
Co na tvarohovou bábovku potřebujeme
- 2 vaničky tvarohu
- 1 zakysanou smetanu
- sezonní ovoce (maliny, borůvky, rybíz...)
- piškoty
- 1 sáček želatinového ztužovače
Jak při přípravě tvarohové bábovky postupovat
1. krok: umícháme tvaroh se smetanou
Nejprve si připravíme podle návodu na obale želatinový ztužovač. V míse umícháme dohladka oba tvarohy se zakysanou smetanou a přidáme ztužovač.
2. krok: do směsi vmícháme ovoce
Do tvarohové směsi opatrně vmícháme ovoce.
3. krok: do formy prokládáme tvarohovou směs a piškoty
Do silikonové bábovkové formy postupně prokládáme tvarohovou směs a piškoty. Dáme na nejméně 2 hodiny do lednice ztuhnout.
4. krok: bábovku vyklopíme z formy a podáváme
Řádně ztuhnutou a vychladlou tvarohovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme.
Publikováno: 7. 7. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška