Láďa Hruška oživí vzpomínku na mraženou pochoutku našeho dětství – ovocnou dřeň – a ukáže nám, jak i doma velice snadno, rychle a hravě vyrobit osvěžujícího nanuka z jablečné dřeně. Když už mlsat, tak alespoň zdravě… To platí nejen pro děti, ale i pro nás dospělé.
Co budeme na zmrazenou ovocnou dřeň potřebovat
- 500 g jablek
- 500 ml vody
- 1 celou skořici
- 5 hřebíčků
- 1 sáček pudinku v prášku s vanilkovou příchutí
- 1 lžíce cukru
- malé kalíšky od jogurtu
- nanuková dřívka
Jak při přípravě zmrazené ovocné dřeně postupovat
1. krok: nakrájená jablka povaříme s kořením
Jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do hrnce a zalijeme zhruba 200 ml vody. Přidáme hřebíček a skořici a chvíli podusíme. Pak koření vyjmeme.
2. krok: jablka rozmixujeme jablka a uvaříme pudink
Povařená jablka rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě, přidáme lžíci cukru a přilijeme k jablečnému pyré. Vzniklou směs postavíme na oheň a zhruba dvě minutky povaříme.
3. krok: Dřeň nalijeme do kelímků a dáme zmrazit
Uvařenou jablečnou dřeň přelijeme do připravených malých plastových kelímků od jogurtů. Doprostřed zapíchneme nanukové dřívko, které zafixujeme potravinovou fólií, aby nepadalo, dokud nanuk v mrazáku neztuhne.
Publikováno: 21. 7. 2018, Autor: Láďa Hruška , Profil autora: Láďa Hruška