reklama

Ratatouille z cukety, lilku, papriky a rajčat: Báječná zelenina tak, jak ji milujeme

Skvělý zeleninový pokrm, původem z Francie, si u nás získal popularitu patrně až díky animovanému filmu stejného jména. Což je s podivem, protože se jedná o lahůdku opravdu božskou a je škoda, že byla spoustě lidí tak dlouho utajena.

Co budete potřebovat na ratatouille

  • 1 červenou papriku
  • 1 cuketu
  • 1 lilek
  • 5 rajčat
  • 1 cibuli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • česnek
  • čerstvý kopr
Ratatouille z cukety, lilku, papriky a rajčat: co budete potřebovat
i (Zdroj: istockphoto.com)
Ratatouille z cukety, lilku, papriky a rajčat: co budete potřebovat

Na směs pod zeleninu

  • 2 papriky (žlutou a červenou)
  • 1 lilek
  • 1 máslovou dýni
  • 1 cibuli
  • 1 plechovku rajčatového pyré
  • česnek
  • 1 lžíci olivového oleje

Jak budete postupovat při přípravě ratatouille

1. krok: připravte si směs pod zeleninu

Nakrájenou cibuli nechte osmahnout na olivovém oleji do sklovata. Přidejte rozdrcený česnek, a pak na kostičky pokrájenou žlutou a červenou papriku, lilek a máslovou dýni. Osolte a opepřete a po dvou minutách přidejte rajčatový protlak. Vařte 10 minut.

2. krok: nakrájejte zeleninu

Cuketu, lilek, rajčata, červenou papriku a cibuli si nakrájejte na pravidelná kolečka. Zapékací misky vytřete olivovým olejem a vložte směs pod zeleninu. Na směs vyskládejte zeleninu, nakrájenou na plátky. Osolte a opepřete.

Ratatouille z cukety, lilku, papriky a rajčat: nakrájejte zeleninu
i (Zdroj: istockphoto.com)
Ratatouille z cukety, lilku, papriky a rajčat: nakrájejte zeleninu

3. krok: potřete zeleninu

Plátky zeleniny potřete olivovým olejem, smíchaným c rozdrceným česnekem a koprem, nasekaným najemno. Zakryté alobalem dejte zapéct do trouby, vyhřáté na 190 °C, asi na 20 minut. Ke konci nechte péct ratatouille odkryté.

Ratatouille z cukety, lilku, papriky a rajčat: potřete zeleninu
i (Zdroj: istockphoto.com)
Ratatouille z cukety, lilku, papriky a rajčat: potřete zeleninu

Publikováno: 8. 9. 2018, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce