Skvělý zeleninový pokrm, původem z Francie, si u nás získal popularitu patrně až díky animovanému filmu stejného jména. Což je s podivem, protože se jedná o lahůdku opravdu božskou a je škoda, že byla spoustě lidí tak dlouho utajena.
Co budete potřebovat na ratatouille
- 1 červenou papriku
- 1 cuketu
- 1 lilek
- 5 rajčat
- 1 cibuli
- 4 lžíce olivového oleje
- česnek
- čerstvý kopr
Na směs pod zeleninu
- 2 papriky (žlutou a červenou)
- 1 lilek
- 1 máslovou dýni
- 1 cibuli
- 1 plechovku rajčatového pyré
- česnek
- 1 lžíci olivového oleje
Jak budete postupovat při přípravě ratatouille
1. krok: připravte si směs pod zeleninu
Nakrájenou cibuli nechte osmahnout na olivovém oleji do sklovata. Přidejte rozdrcený česnek, a pak na kostičky pokrájenou žlutou a červenou papriku, lilek a máslovou dýni. Osolte a opepřete a po dvou minutách přidejte rajčatový protlak. Vařte 10 minut.
2. krok: nakrájejte zeleninu
Cuketu, lilek, rajčata, červenou papriku a cibuli si nakrájejte na pravidelná kolečka. Zapékací misky vytřete olivovým olejem a vložte směs pod zeleninu. Na směs vyskládejte zeleninu, nakrájenou na plátky. Osolte a opepřete.
3. krok: potřete zeleninu
Plátky zeleniny potřete olivovým olejem, smíchaným c rozdrceným česnekem a koprem, nasekaným najemno. Zakryté alobalem dejte zapéct do trouby, vyhřáté na 190 °C, asi na 20 minut. Ke konci nechte péct ratatouille odkryté.
Publikováno: 8. 9. 2018, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce