Také si na nastavovanou kaši pamatujete z dětství? Byl to oblíbený pokrm našich babiček. Uvařte si ji podle receptu oblíbené bloggerky Svatavy Vaškové.
Nastavovaná kaše
2 porce
příprava 30 minut
Na nastavovanou kaši budete potřebovat
- 2 hrsti krup
- 4 střední brambory (varný typ C)
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce másla
- 100 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 zarovnaná lžíce sušené majoránky
- ½ cibule
- 1 lžička rostlinného oleje
- 2 vejce
- sůl
- čerstvá majoránka na ozdobu (nemusí být)
1. krok
Kroupy propláchněte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kostky a uvařte v osolené vodě s kmínem v jiném hrnci doměkka.
2. krok
Uvařené kroupy a brambory slijte. Do brambor vmíchejte máslo a rozmačkejte je. Mléko ohřejte, vlijte do brambor a rozšťouchejte je na kaši. Česnek oloupejte a prolisujte do kaše. Vmíchejte krupky a sušenou majoránku.
3. krok
Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a opečte je na oleji dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Ve stejné pánvi upečte vejce na volská oka.
4. krok
Kaši podávejte teplou posypanou osmaženou cibulkou a čerstvou majoránkou s volským vokem.
Prima tip
Délka vaření krup záleží na jejich velikosti, čím jsou menší, tím se vaří kratší dobu. Čím jsou větší, tím více nabydou, do nastavované kaše vybírejte menší až střední kroupy, které se uvaří zhruba do 20–30 minut.
Recept na nastavovanou kaši, který pochází z této knihy, ale i mnohé další, najdete v novém čísle časopisu Prima Fresh.
Tak chutná HYGGE
Svatava Vašková
Oblíbená bloggerka Coolinářka vybrala do své třetí kuchařky 70 receptů na pohodové večeře ve stylu dánského konceptu domácí radosti hygge. Lákavé fotografie, které sama nafotila, vás povzbudí k tomu, vykouzlit si doma stejnou atmosféru klidu a pohody i ve všední den. Večeři si vyberte podle toho, na co máte zrovna chuť – chcete se zahřát polévkou či pokrmy s masem, nebo dáváte přednost zelenině či studené večeři? Nechybí ani drobné mlsání k televizi nebo pro návštěvy.
Vydalo nakladatelství Fragment.
Publikováno: 15. 11. 2018, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce