Letní pochoutky by měly být lehké, ale přitom výživné a zdravé. Preferujeme především spoustu čerstvého ovoce, mléčné výrobky a raw stravu. Pokud spojíte všechny uvedené ingredience, vznikne nám výborná snídaně nebo odpolední svačina plná vitamínů a chutí, prostě kakaová miska s borůvkami a ostružinami.
Kakaová miska s borůvkami a ostružinami
Oblíbené müsli s jogurtem a čerstvým ovocem zná asi každý. My si ale takovou chutnou a zdravou snídani můžeme vylepšit a vytvořit si opravdu dokonale vyváženou dobrotu, která zaujme nejen čerstvostí, ale pohladí i na pohled.
Příprava: 5 minut | Tepelná úprava: 0 minut | Obtížnost: snadná | Počet porcí: 1
Nutriční informace na 1 porci: 458 kcal | 25 g bílkovin | 47 g sacharidů | 18 g tuků
Ingredience
- 150 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
- 10 g holandského kakaa
- 1 střední banán
- 30 g čerstvých borůvek
- 30 g čerstvých ostružin
- 30 g neloupaných mandlí (nasekaných nahrubo)
Postup přípravy
Řecký jogurt rozmixujte dohladka společně s holandským kakaem a banánem. Výslednou směs přemístěte do servírovací misky, navrch přidejte borůvky, ostružiny a nasekané mandle a podávejte.
TIP: Pro hutnější konzistenci (jako na fotografii) nechte kakaovou směs ještě před podáváním 30 minut vychladit v mrazáku.
Jak jíme zdravě v létě
Tento recept jsme převzali z publikace Jak jíme zdravě v létě. Kuchařka nebo průvodce zdravým stravováním? Obojí! Kromě 103 sezónních receptů v knize najdete celou řadu srozumitelných návodů a tipů, jak jíst zdravě. Zbrusu nový koncept je plný inspirace, překvapivého obsahu a nádherných fotek, které vás hravou formou postupně vedou k tomu, abyste se naučili přemýšlet o skladbě jídla na talíři, výběru surovin nebo velikosti porcí.
Pomocí knihy si snadno sestavíte jídelníček nebo můžete jen tak listovat a objevovat nové chutě a zdravé kombinace. Ukážeme vám, že to není žádná věda, většinu receptů připravíte do 30 minut – ze surovin, které seženete v běžném obchodě. Kuchařka skvěle rozšíří vaši stávající sbírku – ať už hledáte nové recepty nebo chcete proniknout do principů zdravého stravování. Na knize s námi spolupracovala odbornice na výživu RNDr. Michaela Bebová alias Biochemička. Více na jimezdrave.cz.
Publikováno: 28. 8. 2020, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce