Bulky většinou spojujeme s uzeninami nebo mletým burgerem. Dnešní recept je zajímavou variantou se sýrem cottage. A pěkně propečený burger si k nim nakonec můžeme připravit také.
Cottage bulky
Bulky z pšeničné mouky můžeme pohodlně koupit v každém pekařství. Pokud ale chceme jíst opravdu domácí výrobky, upečeme si doma i bulky. A můžeme je obohatit třeba sýrem cottage, který bulkám dodá příjemnou chuť a vláčnost.
Příprava: 25 minut | Tepelná úprava: 35 minut | Obtížnost: snadné | Počet kusů: 4
Nutriční informace na 1 kus: 194 kcal | 10 g bílkovin | 31 g sacharidů | 5 g tuků
Ingredience
- 160 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 170 g sýru cottage
- 1 vejce
- 2,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- sůl
Postup přípravy
- V misce si smíchejte špaldovou mouku, cottage, vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Výsledné těsto propracujte rukama, aby se všechny ingredience spojily.
- Misku s hotovým těstem dejte na 10–15 minut odležet. Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C a vyložte si plech pečicím papírem.
- Z odleželého těsta postupně vytvarujte 4 stejně velké bulky a skládejte je na vyložený plech. Plech s bulkami následně přemístěte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 165–170 °C. Upečené bulky by měly být zlatavé na povrchu a měkké při zmáčknutí.
Jíme zdravě ze spíže
Tento recept jsme převzali z publikace Jíme zdravě ze spíže. Kniha má 160 stran, naleznete zde 70 receptů na zdrav a chutná jídla, která zvládnete uvařit z toho, co máte běžně doma. Zjednodušené postupy a snadná příprava potěší všechny, kteří nechtějí trávit zbytečný čas v kuchyni. Kromě toho v knize najdete kompletní seznam použitých surovin pro nákupy a také tipy na skladování potravin. Více na jimezdrave.cz.
Publikováno: 11. 9. 2020, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce