Máte rádi sýry? Pak určitě oceníte recept na nakládaný sýrový trojboj. Nakládaný hermelín je běžně k dostání i v obchodech. Pokud ovšem přidáte další druhy sýrů, získáte chuťovou bombu pro váš jazýček.

Na nakládaný sýrový trojboj budeme potřebovat:
- 3 druhy sýrů - sýr hermelínového typu, plísňový sýr a tvarůžky
- cibuli
- česnek
- červenou papriku
- chilli (nemusí být)
- koření - mletá paprika, hřebíček, nové koření, pepř a bobkový list


Jak postupovat při výrobě?
Nakrájíme si jednotlivé suroviny. Cibuli s česnekem na kolečka, papriku na proužky, plísňový sýr a tvarůžky na kostičky.

Podle toho, jak máme velkou sklenici, budeme potřebovat množství koleček hermelínu. Potřebný počet podélně rozkrojíme a každou půlku okořeníme mletou paprikou a pepřem. Na první půlku ještě položíme pár koleček česneku, cibule a papriky a přiklopíme druhou půlkou. A hermelínky jsou připravené na nakládání,


Vezmeme čistou uzavíratelnou sklenici. Na dno dáme trochu sýrů nakrájených na kostičky, cibule, česneku, prosypeme vše kořením včetně bobkového listu, na to položíme jeden hermelín a pokračujeme dle velikosti sklenice.


Když je sklenice plná, zalijeme obyčejným stolním olejem. Kdo má rád, může nahoru nebo i mezi jednotlivá patra vložit pálivou papričku. Sklenici dobře uzavřeme a necháme 7 dní v lednici nakládat.


Pak už stačí jen zakoupit nebo upéct křupavý chléb a servírovat ať už jako večeři nebo jako doplněk pohoštění při posezení s přáteli. Chutnat bude velkým i malým.

Publikováno: 27. 7. 2020, Autor: Pavlína Wagnerová Málková, Profil autora: Pavlína Wagnerová Málková