Co takhle své přátele a blízké v rámci letní party překvapit něčím výjimečným? Spojení šťavnatého melounu, osvěžujícího sektu a aromatické máty je tou pravou kombinací k této příležitosti.

i
(Zdroj: Depositphotos)
Melounový sorbet s sektem
Připravili jsme pro vás recept na Melounový sorbet, který se krásně doplňuje s Rotkäppchen Rosé Sec.
Ingredience:
- 1 vodní meloun (asi 2 kg)
- 1 lahev Rotkäppchen Rosé Sec
- 6 snítek máty
- 50 g cukru
- 50 ml vody
- ½ citronu bez kůry

i (Zdroj: Depositphotos)
Postup:
- Asi 1 kg melounu nakrájejte na čtvrtky a odstraňte jádra. Dužinu nakrájejte na 3 cm kostky. Poté naskládejte kousky melounu na plech, na kterém je pečicí papír nebo použijte misku, a zalijte cca půlkou lahve sektu Rotkäppchen Rosé Sec. Přikryjte další vrstvou pečicího papíru a dejte na čtyři hodiny do mrazáku.
- Dejte do hrnce 3 snítky máty, citron a cukr. Zalijte 50 ml vody a povařte na mírném plameni 3-5 minut, dokud se cukr nerozpustí a nezmění se v sirup. Poté hrnec zakryjte a nechte úplně vychladnout.
- Zmrazené kostky melounu se sektem vložte spolu s cukrovým sirupem do mixéru a rozmixujte do hladka. Pokud je směs příliš hutná, přilijte zbývající sekt.
- Poté směs nalijte do vychlazených sklenic. Ozdobte zbylými čtvrtkami melounu a snítkou máty.

i (Zdroj: Depositphotos)
Uvidíte, že se tento sorbet stane evergreenem letních přátelských setkání.
Užijte si letní pohodu s jedinečným růžovým sektem Rotkäppchen Rosé Sec, který je vysoce ceněn pro svou lahodnou ovocnou chuť a vyrovnaný charakter. Je vyroben z nejlepších modrých hroznů sklizených slunečných evropských vinic.
Více informací na www.rotkaeppchen.cz
Publikováno: 5. 6. 2020, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce