Vakuová svářečka Foodsaver je výborný pomocník do domácnosti. Díky ní odsajete přebytečný vzduch ze speciální nádoby nebo sáčku, čímž zajistíte delší dobu trvanlivosti. Můžete tak ušetřit nejen místo, ale i peníze. Sepsali jsme pro vás, jaké konkrétní výhody vám přinese používání vakuovačky.
Šetří peníze
Největší výhodou používání vakuové svářečky Foodsaver je bezesporu úspora peněz. Kolikrát se vám stane, že probíráte jídlo v lednici a najdete nějaký ten kousek, který je třeba vyhodit. Nám se to stávalo často. Kažení potravin a ztrátu chuti způsobuje oxidace. Uchováváním potravin ve vakuu zabráníte přístupu vzduchu, čímž zajistíte mnohonásobně delší trvanlivost. Můžete tak nakoupit maso v akci (pozor na kvalitu!) a díky prodloužené trvanlivosti jej uschovat v mrazničce místo pár měsíců klidně dva až tři roky.
Šetří životní prostředí
Množství odpadu je celosvětově velký problém. Díky vakuové svářečce nemusíte vyhazovat zkažené potraviny a nevytváříte tak žádný zbytečný odpad. Maso kupujte čerstvé u řezníka, a ne v plastu v hypermarketech. Říkáte si a co vakuovací nádoby a sáčky? Ty neničí životní prostředí? Jak nádoby, tak sáčky jsou dobře umyvatelné, dají se používat opakovatelně a jsou vyrobeny z nezávadných materiálů.
Šetří místo
Odsátím přebytečného vzduchu se zmenší objem sáčku, čímž ušetříte místo v lednici, mrazáku nebo spíži. Ani samotné vakuovačky nezabírají tolik místa. Kromě klasické existuje také menší ruční vakuová balička, která se vejde i do opravdu malých domácností, na chatu nebo na dovolenou.
Zachovává chuť a kvalitu
Uchovávání ve vakuu zachovává čerstvost a chuť potravin až pětkrát déle. Vakuováním navíc eliminujete nepříjemné pachy v lednici vycházející ze zrajících sýrů nebo z ryb. Také káva si v sáčku udržuje své nezaměnitelné aroma i chuť.
Praktický pomocník
Vakuové svářečky Foodsaver se nejvíce hodí na vakuování potravin. Kromě toho ji můžete využít také při cestování. Odsáté sáčky šetří místo ve vašich zavazadlech a zároveň brání nehodám jako např. vylití tekutin nebo ušpinění oblečení od make-upu.
Publikováno: 16. 5. 2020, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce